2586 дней назадАноним

Доброго дня! Чи можна відновити акт дарування якщо сам документ втрачено? Чи існують якісь реєстри і за чиїм запитом можна до них звернутись?

договор дарения можно взять дубликат у нотариуса у которого делали договор дарения.... можно получить информационную справку(20,00 грн) через сайт реестра недвижимого имущества через интернет, там будет указан нотариус .который оформлял договор

Аноним (автор вопроса)

Тільки у того нотаріуса котрий оформлював і ні в кого іншого? Справа у тому, що контора нотаріуса горіла і людина яка зацікавлена у тому, щоб я не відновив цей акт тісно з ним пов'язана. У реєстрі майна даних немає (робився запит), тому, що акт був, а переоформлення права власності ніхто не робив. Які способи вирішення ви можете порадити?

дарение не оформлялось никогда актом............ может этого вообще не было, только слова а документально не оформили!?

Аноним (автор вопроса)

Я можливо не правильно виразився, оформлювали "дарственную" у юриста. Після того мене навіть у податкову викликали, через те що я отримав майно.

Аноним (автор вопроса)

Нотаріус анулював договір куплі-продажу, видав дарчу. Самого документу дарчої немає на руках. Я так розумію, що потрібно було в БТІ переоформлювати, щоб остаточно вступити в право власності.

"Нотаріус анулював договір куплі-продажу, видав дарчу"- не совсем понятно как это произошло!?

Аноним (автор вопроса)

В якому плані?

Договора аннулирует суд, если правильно говорить.... нотариус переоформляет право собственности

Аноним (автор вопроса)

Так я це розумію. Я маю на увазі, що людина яка дарувала майно, подарувала його сто відсотково (сам нотаріус забрав договір куплі-продажу і видав дарчу). Людина, яка дарувала, не може на даний момент нічого зробити з будинком. Хоча в реєстрі по суті він залишився за нею (я так розумію), але і у мене немає дарчої(самого документа на руках), в реєстрі майна відміток немає. І виходить щоб відновити документ потрібно іти до того самого нотаріуса, як ви казали раніше. Але мене цікавить, чи може інший нотаріус (чи інші органи) відновити документ? Десь же повинна бути про це відмітка, якщо навіть податкова в курсі.

другие нотариусы этого не могут сделать

Аноним (автор вопроса)

дякую за консультацію!

~= А Д В О К А Т =~

Без державної державної реєстрації (на той час в БТІ) не наступило право власності. Тому ніякої "дарчої" немає. Відновлювати ще можливо через суд, хоч і складно.

При написании ответа используется разметка Markdown.