2588 дней назадНеизвестный

Вітаю... Чи існує на сьогодні стаття ЗУ «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» (із змінами, внесеними згідно усіх наступних Законів ВВР до чинного Документу 4901-17, у редакції від 05.10.2016, підстава 1404-19), яка говорить, що - якщо ДВС не виконала на протязі півроку рішення суду України щодо повернення позивачу боргу від "юридичної особи" (кредитна спілка, наприклад), то керівник відповідного відділу ДВС повинен

  • «подати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, документи та відомості, необхідні для перерахування позивачу, як стягувачу, заборгованих юридичною особою коштів...»?

Дякую, Вадим.

ukrogis.com

Кредитные союзы не попадают под действие этого закона, смотрите статью 2 Закона

Неизвестный (автор вопроса)

Премного благодарен, уважаемые... (Век живи - век учись... Не зря пословицы народ говорит...)

С уважением, Вадим.

Неизвестный (автор вопроса)

Простите... Поблагодарить поблагодарил... Открыл эту самую статью 2 Закона и читаю: "Стаття 2. Особливості надання державою гарантій щодо виконання рішень суду

  1. Держава гарантує виконання рішення суду про стягнення коштів та зобов’язання вчинити певні дії щодо майна, боржником за яким є:

державний орган;

державні підприємство, установа, організація (далі - державне підприємство);

юридична особа, примусова реалізація майна якої забороняється відповідно до законодавства (далі - юридична особа).

Примусова реалізація майна юридичних осіб - відчуження об’єктів нерухомого майна та інших основних засобів виробництва, з використанням яких юридичні особи провадять виробничу діяльність, а також акцій (часток, паїв), що належать державі та передані до їх статутного фонду.

2. Дія цього Закону не поширюється на рішення суду, стягувачем за якими є державний орган, державне підприємство, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа, організація, що належать до комунальної власності..."

Сказано, що: п1. до відповідальності притягується також "юридична особа"... Хіба "кредитна спілка" - не "юридична особа"?
п2. Я, "стягувач", не є ні "державний орган, державне підприємство, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа, організація, що належать до комунальної власності...", на кого "не поширюється "Дія цього Закону"... Тобто - дія Закону, в моєму випадку, - повинна поширюватись" же?

Розтлумачите, будь ласка, зміст ст.2? Яке саме речення (пункт, підпункт) ст.2 цього Закону, логічно, змістовно, граматично, історично... чи ще якось - САМЕ ЗАПЕРЕЧУЄ можливість використання мною ст.4 п.2 цього Закону у відносинах з ДВС України.

Дякую...

З повагою та вибаченнями, Вадим.

ukrogis.com

Юридична особа, примусова реалізація майна якої забороняється відповідно до законодавства (далі - юридична особа). - мається на увазі підприємства ,що належать державі (або в них держава володіє значною часткою, Кредитна спілка - не є підприємством, що належить державі. Даний Закон регламентує процедуру виконання рішення суду де боржником є держава, в Вашому випадку - боржник не є державою, державним органом, державним підприємством, установою, організацією, або підприємством, що належить державі, або має в статутному фонді підприємства значну частку.

ukrogis.com

Если я правильно понимаю Вашу проблему, то я требовал бы от исполнителя вынесения постановления на запрет выезда за границу и обращения в полицию о возбуждении дела по статье 382 (часть 1) в отношении руководителя кредитного союза. Так как исходя из наших жизненных реалии - исполнитель просто Вам вернет исполнительный лист в связи с тем, что нет имущества для погашения долга.

Неизвестный (автор вопроса)

Вибачте, вельмишановний "ukrogis.com", але, як би я не цінував Ваш високопрофесійний час і увагу до мене, все ж буду сміливим заперечити Вам і, як мінімум, висловитись...

У Законі тут сказано про "стягувача" та - "боржника"... СТЯГУВАЧ - це Я, БОРЖНИК - це КРЕДИТНА СПІЛКА. Так? Це - РАЗ.

У пункті 1 статті 2 Закону ПЕРЕЛІЧЕНО "об'єкти", на котрі "Держава гарантує виконання рішення суду про стягнення коштів...", як з "БОРЖНИКІВ", і ці "об'єкти" перелічені... Це: "державний орган;

державні підприємство, установа, організація (далі - державне підприємство);

юридична особа,.. "

Тобто, я тлумачу цю норму, згідно граматики української мови та сенсового значення слів, як:

  • ДЕРЖАВА ГАРАНТУЄ ПОВЕРНЕННЯ МЕНІ, ЯК "СТЯГУВАЧУ", "БОРГУ" З "БОРЖНИКІВ", ЯКИМИ МОЖУТЬ БУТИ: "ДЕРЖАВНИЙ ОРГАН"; "ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО, УСТАНОВА, ОРГАНІЗАЦІЯ: "ЮРИДИЧНА ОСОБА".

Кредитна спілка - не є "ДЕРЖАВНИМ ОРГАНОМ" (це не "МІЙ" пункт... на нього я не можу посилатись...). Кредитна спілка - не є, також, і "ДЕРЖАВНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ, УСТАНОВОЮ, ОРГАНІЗАЦІЄЮ (теж не моє). Кредитна спілка - є "ЮРИДИЧНОЮ ОСОБОЮ"...

А, значить - ПОВИННО ЗНАЧИТИ, що я можу використовувати ЦЕЙ РЯДОК,ПРАВИЛО ЗАКОНУ, для особистого випадку: БОРГ "БОРЖНИКА", "ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ" (КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ), ПОВИНЕН ГАРАНТОВАНО БУТИ ПОВЕРНУТИЙ МЕНІ, "СТЯГУВАЧУ", ЧЕРЕЗ КАЗНАЧЕЙСТВО ДЕРЖАВИ ТА ЗГІДНО БЮДЖЕТУ ДЕРЖАВИ, ЗАМІСТЬ НЕМОЖЛИВОСТІ СТЯГНЕННЯ ЙОГО (БОРГУ) З "БОРЖНИКА" САМОЮ ВИКОНАВЧОЮ СЛУЖБОЮ НА ПРОТЯЗІ "БІЛЬШЕ, ЯК ПІВРОКУ". Це - ДВА.

ДЕ я тут помиляюсь в ЛОГІЦІ тлумачення СЕНСУ (ЗМІСТУ) друкованих українською мовою СЛІВ, РЕЧЕНЬ, АБЗАЦІВ, (ПУНКТІВ, ПІДПУНКТІВ) Закону України?

Вибачте, будь ласка і - ДЯКУЮ...

З величезною повагою, Вадим.

Т.е.логика такая: если ГИС по Вашему исполнительному листу не смогло взыскать с должника (кредитного союза) долг, то государство обязано Вам возместить невзысканный долг? Улыбнулся. А скажите, принудительная реализация имущества "Вашей" кредитной организации на основании какого нормативно-правового акта запрещена? Да-да, это та самая "принудительная реализация имущества юридического лица" из ст.2 указанного Вами выше закона.

ukrogis.com

Вадим Ви просто висмикуєте слово "юридична особа" з контексту статті Закону і на основі цього приводите свої аргументи. Але в статті написано не просто "юридична особа", а "юридична особа, примусового реалізація майна якої забороняється відповідно до законодавства" - мається на увазі підприємства, что належати державі, або в них держава володіє значною часткою. А Кредитна спілка - це неприбуткова організація, заснована фізичними особами, професійними спілками, їх об'єднаннями на кооперативних засадах з метою задоволення потреб її членів у взаємному кредитуванні та наданні фінансових послуг за рахунок об'єднаних грошових внесків членів кредитної спілки - тобто не є підприємством, что належати державі, або в ній держава володіє значною часткою.

Неизвестный (автор вопроса)

Уважаемый Денис Валерьевич, Вы мне говорите: "Т.е.логика такая: если ГИС по Вашему исполнительному листу не смогло взыскать с должника (кредитного союза) долг, то государство обязано Вам возместить невзысканный долг? Улыбнулся..."


Так, извините, это не моя "логика"... - об ЭТОМ как раз и говорит ст.4 п.2 рассматриваемого нами с Вами ЗУ "Про гарантїї..." касательно и взыскания с "юридичної особи":

"Стаття 4. Особливості виконання рішень суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи

  1. Виконання рішень суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи здійснюється в порядку, визначеному Законом України "Про виконавче провадження", з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом.

  2. У разі якщо рішення суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи не виконано протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, його виконання здійснюється за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду." (Не улыбаюсь, к сожалению... мне - тоскливо...)

Вы не ответили на мой второй вопрос.

Неизвестный (автор вопроса)

Ну, прийдётся, чувствую, "выставляться" мне... Такой диалог - да чего-то стоит... (Объективности ради, информирую, Денис Валерьевич... что на момент стряпанья мной предыдущего моего послания Вам - второго СООБЩЕНИЯ от Вас, что сейчас, после "обновления" я вижу - не было... И - вопросительных знаков здесь, во "втором" - у Вас тоже нет, между прочим...А что: без него на ПЕРВОЕ - ответить нельзя?)

Так, всё-таки (пошагово) - ДОЛЖНА ИЛИ НЕТ - "У разі якщо рішення суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи не виконано протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження,.." - його виконання здійснити за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду ДЕРЖАВА ЗАМІСТЬ ДВС?

так, все-таки вернемся к субъектам - принудительная реализация имущества "Вашей" кредитной организации на основании какого нормативно-правового акта запрещена?

ukrogis.com

Вадим, понятно, что Вам охота вернуть свои деньги - но поймите данная норма законодательства не применима в Вашем случае, как Вам не хотелось бы. ВЫ МОЖЕТЕ ПОПРОБОВАТЬ - НО ВАМ ОТКАЖУТ. Откажут и в ДВС и в суде. Так же Вы не принимаете во внимание, что Вы попадаете под пункт 5 статьи 9 ЗУ "Про кредитні спілки" - Вимоги кредиторів, які не визнані ліквідаційною комісією, якщо кредитор не звертався до суду з позовом, вимоги, у задоволенні яких рішенням суду кредиторові відмовлено, вимоги,не задоволені за браком майна, вважаються погашеними. В Вашем случае возможен вариант - вимоги,не задоволені за браком майна, вважаються погашеними.

Неизвестный (автор вопроса)

Кто сказал, что "принудительная реализация имущества МОЕЙ кредитной организации - "запрещена"... "разрешена"?

Другое дело (доганяю своей тыквой), ЕСЛИ - ВСЕ "КРЕДИТНЫЕ СОЮЗЫ"... ДО ЕДИНОГО... НА ВСЁМ БЕЛОМ СВЕТЕ - ОТНОСЯТСЯ К ТЕМ "ЮРИДИЧЕСКИМ ЛИЦАМ", "принудительная реализация имущества которых - запрещена"! Так... тогда - совсем другое дееело! Так и надо было сказать сразу:

КРЕДИТНАЯ СПИЛКА - ТО - "ЮРИДИЧЕСКОЕ ЛИЦО" то "ЮРИДИЧЕСКОЕ"... НО!!! ПРИМИТЕ, КАК АКСИОМУ: НА НИХ НЕ РАСПРОСТРАНЯЕТСЯ ДЕЙСТВИЕ ЗУ "Про держ. гарантии..." И - БАСТА!!!

Правда, похожий ответ и был в самом начале... Но - не дотянулся я своим коротким умишком лётчицким до ИСТИННОГО СМЫСЛА ЕГО... Ответ был таков:

"Кредитные союзы не попадают под действие этого закона, смотрите статью 2 Закона..."

Не надо было путать словами - "...смотрите статью 2 Закона..." ЗАКОНЫ, КАК И ВОСТОК - ДЕЛО ТОНКОЕ...

(Или, как говаривает НАРОД: "ЗАКОН, ЧТО ДЫШЛО... КУДА ПОВЕРНЁШЬ - ТУДА Й ВЫШЛО"...)

ПОРАЖАЮСЬ ИНТЕЛЛЕКТУ ЮРИСТОВ - ГОЛОВУ НАДО ИМЕТЬ, как ДОМ СОВЕТОВ...

Что же получается: я с 2010 года, имея на руках ИСПОЛНИТЕЛЬНЫЙ ЛИСТ СУДА в мою пользу... и не достигший результата с ДВС до 2013 года... плюнувший на это грязное и пропащее дело... переживший 3 года и последний Майдан с показавшимися из-за горизонта РЕФОРМАМИ... увидевший случайно эту пресловутую ст.4 Закона и посчитавший её той СПАСИТЕЛЬНОЙ СОЛОМИНКОЙ, что может, наконец, решить мою ПРОБЛЕМУ через "ГАРАНТИИ ГОСУДАРСТВА" (но отчётливо знавший, "сроки предьявления" в ДВС к ИСПОЛНЕНИЮ - УТРАТИЛ... решивший ВОССТАНОВИТЬ СРОКИ и ПОДАВШИЙ в СУД и ВОЗОБНОВИВШИЙ СРОКИ... ПОДАВ ПОВТОРНО в ДВС и ВЫЖДАВ СПЕЦИАЛЬНО ПОЛГОДА и ПОТРЕБОВАВШИЙ от РУКОВОДИТЕЛЯ ДВС ОТОСЛАТЬ НЕОБХОДИМЫЕ ДОКУМЕНТЫ в ГОСОРГАНЫ, КАЗНАЧЕЙСТВО, чтобы через ГОСБЮДЖЕТ вернуть свои трудовые сбережения - ТАК СМЕШНО ОПРОСТОВОЛОСИЛСЯ? ИЛИ, ЭТО ЕщЁ - НЕ СОВСЕМ ТО СЛОВО - КОТОРЫМ ЭТО ВСЁ МОЖНО НАЗВАТЬ...

А ДВС, вынеся ПОСТАНОВУ ПРО ПОВЭРНЭННЯ МНЕ ИСП. ЛИСТА ещё в ОКТЯБРЕ 2016 года - прислали всё почтой только сейчас... Не ответив даже на мою "ОФИЦИАЛЬНУЮ ПРОСЬБУ" ОТДЕЛЬНЫМ ЗАЯВЛЕНИЕМ о НАПРАВЛЕНИИ НЕОБХОДИМЫХ ДОК-тов в КАЗНАЧЕЙСТВО И Т.Д. с намерением вернуть ДОЛГ через ДЕРЖАВУ...

Вчера - повторно подал док. в ДВС... (Открылось, что по-новому, от конца прошлого года змины до законодавства, надо ещё и госпошлину 2%...)

Пыжился... требовал... обжаловал в Минюст...

Друззи! Бросить всё и - забыть, как кошмар?

Обнимаю ВСЕХ Вас...

Куда и сколько? - За то, что ОКРЫЛИ ГЛАЗА НА ДЕЙСТВИТЕЛЬНОСТЬ...

Можно пользоваться телефонами?

Вадим.

ukrogis.com

А Кредитный союз еще хоть как-то существует?

При написании ответа используется разметка Markdown.