2582 дня назадІра

я мати 3 діток 7років5років і 2,7років а муж немає праце влаштуваня офіційно чи маю я право на допомогу

Можна отримати допомогу як малозабезпечена сім"я, але призначення цієї допомоги залежить від сукупного доходу сім"ї, тому зверніться в управління праці та соціального захисту, а вони відповідно до постанови КМ України №250 від 24.02.2003 року про " Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям" будуть визначити чи належить вам випалчути допомогу як малозабезпеченій сім"ї. Відповідно до п. 2 цієї постанови державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям призначається і виплачується у грошовій формі малозабезпеченим сім'ям, які постійно проживають на території України, мають середньомісячний сукупний дохід, нижчий від прожиткового мінімуму для сім'ї. П.14: 14. Розмір соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, але не може бути більшим ніж 75 відсотків прожиткового мінімуму для сім'ї.

 Середньомісячний сукупний дохід сім'ї визначається  згідно  з

Методикою обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги ( z0112-02 ), що затверджується Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Мінфіном, Держстатом, МОНмолодьспортом.

 Під час  обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї,

у складі якої протягом періоду, за який обчислюється дохід, відбулися зміни (розірвання шлюбу або коли шлюб між подружжям не розірвано, але в цей період набрало законної сили рішення суду про стягнення з батька (матері) аліментів), враховується місячний розмір аліментів за період, за який обчислюється середньомісячний сукупний дохід для призначення соціальної допомоги.

При написании ответа используется разметка Markdown.