2559 дней назадОксана

Доброго дня. В Києві проживаю в орендованому мешканні. В передмісті в 2016 році у фізичної особи (яка в свою чергу купила цю ділянку у першого власника, який отримав її рішенням РАЙРАДИ) купила земельну ділянку, що має цільове призначення - дачне будівництво. Статус земель - РЕКРЕАЦІЙНІ. Ділянка в межі села не входила, але безпосередньо межувала з землями села, і територіально знаходиться в 200 м від сільради. Ділянка межує з іншими , що мають такий самий статус і цільове призначення - вони продаються. Буквально , 14 березня 2017 року заїхала до себе на ділянку і жахнулася!!!!!!! - кимся вирублено 27 !!!! сосен на моїй ділянці і ще купа на сусідніх ..! Перебуваючи в шоковому стані і розпачі , звернулася до сусідніх мешканців - старожилів з питанням : хто і як???? Отримала від різних людей, що можливо, навіть і не знайомі один з одним відповідь : за 2 тижні перед Новим роком заїхала бригада !!!!!! з лісовозами, бензопилами, тракторами і близько 10 днів там жила-пила-їла і випилювала дерева !!!!!! на питання місцевих : як так ? ділянки ж власні ? Відповідь : ділянки власні- дерева -ні. За словами різних людей : дерева були вирублені за наказом Голови села (начебто на будівництво церкви). І , як говорять , попередній голова , взагалі, в цьому зухвалому злочинстві не мав меж, а цей просто поки що активно практикує такі діїї ......Дехто указав в приватній бесіді , що ліс вивезено на пилораму в цьому ж селі і тикнув пальцем на якій. Але це все в приватній зі мною бесіді. Мною , за тел. 102 було викликано поліцію , складено заяву , але поліцейськими натякнуто, що "можливо , і не буде відкрито кримінальне провадження" ....??? На питання "чому"? Відповідь - може не побачуть складу злочину?????? Пройшло близько тижня - дій поліції ніяких. Заїхала у відділення - реєстраційний номер присвоєно. Але ділянка на двох в рівних частинах, відповідно, писали заяву обоє , а реєстраційний номер - на одного???? Чому так ? Але не було ніякої комісії, ні оперативно- слідчої групи що би записала кількість і діаметр втрачених дерев . Відповідно , в мене питання : як і хто має визначати збитки? Можливо , мені варто звернутися до якогось органу , чи то екологічній прокуратурі, чи то до обласного Київського обласного главку Поліції ? Чи то просто в прокуратуру? У Голови не була - поки що не мала можливості. Як мені захистити себе і притягнути до відповідальності людей , що ЗУХВАЛО вирубують, як бракон'єри дерева на приватній власності, що до того ж є і рекреаційними землями?

P.S. один з сусідніх власників, що так само втратив дерева був в сільраді , на що "голова" цинічно посміхаючись зауважив : а як ви отримали землі? незаконно? Я не знаю, як їх отримував хто , я особисто придбала свою ділянку за гроші через Договір купівлі - продажу. і перед купівлею була у землевпорядника , аби з'ясувати чи то є законними ділянки і чи можна їх купляти? Відповідь була позитивною. ДОРЕЧІ, весь цей масив був введений в межі села в другій половині грудня 2017 року. Прошу Вашої поради, бо я в розпачі від того, що стикнулася з відвертим беззаконням, злочинством і не знаю чи можливо з цим щось зробити. Дякую за відповідь.

~= А Д В О К А Т =~

У вашій ситуації справді є тонкі моменти, яким потрібно надати не поверхову юридичну оцінку, провести детальне вивчення наявних документів тощо. Заяву в поліцію потрібно уточняти та більш грамотно викласти ситуацію - просто декількома словами та без юридичного супроводження можна зіпсувати ситуацію до безповоротності. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

рекомендую звернутися до постійного адвоката!

При написании ответа используется разметка Markdown.