2575 дней назадВіталій

У мене померла тітка. Від тітки залишилася частина приватного будинку. Вона заповіла все своє майно мені та двом моїм братам. Однак, після смерті тітки, брати забрали свідотство про її смерть та документи на тіткину нерухомість, у мене залишається лише тіткин заповіт. Перед смертю тітка мене завіряла, що не переоформлювала якись інший заповіт на своє майно. Розділити частину будинку на три частки практично неможливо. Як мені бути, щоб зараз заявити про наміри отримати свою частку та через півроку оформити третину власності (без виділення її в натурі) за відсутності у мене документів на нерухомість та свідотства про смерть тітки?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо коротко, то Вам необхідно подолати всі проблеми з недостаючими документами та правильно подати заяву до нотаріуса, якщо зможете це вчинити самостійно. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Віталій, Вам потрібно протягом 6 місяців з моменту смерті тітки звернутися до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, Ваши брати також будуть звертатися до нотаріуса, та напевно подадуть документи нотаріусу, бо без них не зможуть оформити свої частки. Через 6 місяців зможете отримати свідоцтво про право на спадщину та зареєструвати право власності на себе, якщо нотаріус Вам письмо відмовить у видачі свідоцтва, тоді зможете звернутися до суду з позовом про визнання права власності в порядку спадкування.

При написании ответа используется разметка Markdown.