2535 дней назадвалентина

у шлюбі купили будинок, оформлений на мене, земельна ділянка під будинок приватизована в шлюбі теж на мене. Розлучилися з чоловіком 3 роки назад. добровільно ділити або продавати він не хоче. до суду він теж не звертався з позивом про поділ майна. Проживає в будинку, а я з неповнолітньою дитиною вимушена тимчасово проживати у родичів. Чи маю я право самовільно продати будинок так як минуло вже 3 роки? Які мої дії?

без согласия бывшего супруга продать дом вы не сможете, то что прошло три года с момента развода не говорит о том , что пропущены сроки исковой давности и что бывший муж не может потребовать раздела имущества

Валентина, в Вашому випадку строк позовної давності відносно прав чоловіка ще й не розпочався. Ви маєте право мешкати та користуватися своїм будинком та земельною ділянкою. Однак, враховуючи, що будинок Ви придбали у період шлюбу, то за законом 1/2 частина належить чоловікові. Ви маєте право на розподіл майна, а також маєте право заявити позовні вимоги про усунення перешкод у користуванні будинком та вселитися, можливо встановити порядок користування спільним майном.

~= А Д В О К А Т =~

Але якщо ваш адвокат гарно доведе в суді, що ви придбали будинок хоч і в період шлюбу, але за ваші кошти - то ділити нічого не прийдеться. Лише необхідно буде подати після першого суду (чи одночасно) ще один позов про усунення перешкоди в користуванні і все. Все залежати може від того, в кого буде більш досвідченіший адвокат. Ви ж бачите скільки юристі - стільки й думок. Та й стратегії можна вибудовувати не обов'язкого однакові. Адже одна і та ж "задачка" може вирішуватись різними способами. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.