2540 дней назадВладимир

Доброго дня.Потрібна допомога. У мене був студентський кредит(на момент оформлення було 19 років) у розмірі 300 грн.Прописка була в гуртожитку, телефон з часом змінений. Про кредит вдало забуто...і ось вчора потрібно було оформити карту (Приват).Дізнаюсь, що за 4 роки (з моменту оформлення кредиту) там набігло 26 тисяч гривень. Листів не отримував (згодом змінив місце проживання). Як правильно чинити в такому випадку? Чи реально могло бути нараховано стільки %?

потрібно знати умови кредиту. з вашого повідомлення нічого конкретного сказати не можна. поки радив би не платити і нічого не робити, якщо звернуться до суду, тоді звертатися до юриста, аналізувати позов і готувати заперечення.

~= А Д В О К А Т =~

Вам необхідно звернутись до адвоката. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним (автор вопроса)

Це карта універсальна ПриватБанку. Відповідно стандартні умови. Договіру ніякого немає. Як там у них сказано: умовами договору є публічна оферта на сайті ПБ.

Правила даним банком затверджено в 2010 році, при оформлені картки Ви певне писали заяву - згоду з правилами, було б добре на неї глянути. Матеріали з суду вже отримали? Якщо так, телефонуйте, розкажу як діяти (розкажу безкоштовно)

Аноним (автор вопроса)

Стосовно суду вони нічого не говорили. Як я розумію позову ще не було

~= А Д В О К А Т =~

Але ж швидко може з'явитись - явно терміново потрібна професійна юридична допомога. Спори с банками - одна із складних категорій судових справ та й протистояти прийдеться кваліфікованій юридичній службі не бідного банка. Самому не справитись і тоді "повісять" значний борг на все життя віддавати або майно арештовувати і реалізовувати на аукціоні "за копійки" в погашення боргу. Це точно не жартівлива ситуація.

Аноним (автор вопроса)

Тому і запитую тут. Хочу знати, що робити... В будь-якому випадку виплачувати заборгованість? Чи судитися з банком? Чи реально взагалі здобути перемогу? Я згоден, що борг необхідно виплатити але ж не 26000 грн., які утворилися з 300 грн.....

коли саме ви брали кредит?

Стільки процентів не могло набігти, умови договору несправедливі,якщо неустойка нарахована більше 50% суми кредиту

Аноним (автор вопроса)

Карта оформлена 04.04.2013р. Згідно УБКІ. До речі, на УБКІ станом на березень місяць цього року заборгованість світиться у розмірі 4000+ грн. Не 26000.

повторюся, раджу вам не платити. вважаю, що через суд вони і близько цієї суми не стягнуть. до того ж, не факт, що вони до суду звернуться

Конечно, не взыщут! Учитывая то, что кредит по карте относится к ежемесячным платежам, то и срок исковой давности применяется к каждому конкретному платежу периодическому платежу. Я не буду тут разоряться об "одной из сложнейших категорий судебных дел" имени коллеги (да не будет упомянуто его имя всуе - не дай Бог ночью приснится подобная консультация), но судебной практикой Верховного суда Украины поделюсь: дела №№6-116цс13,6-14цс14, 6-20цс14, 6-61цс14, 6-95цс14, 6-134цс14, 6-127цс14, 6-169цс14, 6-167цс14, 6-160цс14, 6-31цс15, 6-154цс15, 6-18цс16, 6-272цс16, 6-1457цс16, 6-2134цс16, 6-522цс17. Тут уж ищите и читайте сами, в том числе и любители ожесточенной схватки с "квалифицированной юридической службой не бедного банка".

~= А Д В О К А Т =~

Ну и откуда ж с вопроса понятно что сумма набежала именно с периодичных платежей 3-х - 4-х летней давности, а не кто-то чужой (хакер, кто-то из банкиров, имеющий доступ или студент свои данные сам где-то "засветил") поддельно снял кредит например одним крупным платежем от имени пользователя картой в пределах срока давности (например год назад). Наверное в Харькове адвокаты-эксрасенсы завелись и умеют читать материалы дела на расстоянии? Кстати, не первый случай о "Привате" с подобной полууголовной практикой. Как говорится (алаверды), "не дай Б_г ночью приснится подобная поверхностная "понтовская" консультация без какого-либо обоснования при сто неизвестных факторах и ещё как истина в самой последней инстанции!"

Потому как банк (даже Приват, заметьте при этом не передавая каким-то неграмотным коллекторам!) не будет полностью беспричинно "рисовать" такую достаточно крупную сумму лишь на периодичных платежах 4-х летней давности. Банк - он ведь не конченный идиот и не шарашкина контора - у него точно есть какое-то обоснование этой ситуации более продвинутое чем "дешевая бесплатная консультация", которая дана поверхностно, без даже примерного анализа фактажа, так как его никто не изучал... Ну что скажете своё молодёжно-понтовское, но зато с каким опломбом, как будто Б_га за бороду уже подержал?

Аноним (автор вопроса)

Так что скажете? Ждать пока банк подаст в суд? - можно и не дождаться.... Или самому подать в суд? Хотелось бы как можно быстрее закрыть этот вопрос. Какие документы необходимо собрать для консультации с юристом?

Аноним (автор вопроса)

26 тисяч, как мне объяснили, состоят практически из одних процентов и штрафов....

~= А Д В О К А Т =~

Принимать решение на основании лишь устных вам объяснений от кого-то - непродуктивно и неразумно. Поэтому, как уже было указано выше: если интересует полный анализ, создание верного алгоритма, текстов обращений, консультация и юридическое сопровождение такой процедуры - обращайтесь непосредственно на e-mail: advocate-s@i.ua или САЙТ.

Ви в суд подати не можете))) ви боржник, а не банк. Так, не платити і чекати МОЖЛИВОГО позову.

Шановні, в правилах банку строк позовної давності продовжено до 50 років і є величезна кількість справ в реєстрі, де позичальники нажаль програють суди, з маленької суми виростають чималі відсотки завжди... Банк добре йде на компроміс, дотягувати до суду не раджу, сума буде ще більшою.. І платити просто так теж не потрібно визнаючи цим борг, раджу спочатку письмово звернутись до банку, отримати розрахунок заборгованості як мінімум і потім приймати рішення спільно з юристом

~= А Д В О К А Т =~

СНАЧАЛА НУЖНО КАЧЕСТВЕННО ИЗУЧИТЬ ДОКУМЕНТЫ, КОТОРЫЕ КАК АНАЛИЗЫ ДЛЯ ВРАЧА - БЕЗ НИХ "ДИАГНОЗ" БУДЕТ НЕ ВЕРНЫЙ И НЕПРАВИЛЬНОЕ ПОСЛЕДУЮЩЕЕ "ЛЕЧЕНИЕ" ТАКЖЕ МОЖЕТ ПРИВЕСТИ К "СМЕРТЕЛЬНОЙ БОЛЕЗНИ".

Аноним (автор вопроса)

Я ж і запитую: які документи необхідно запросити (і зібрати) для подальшої консультації з юристом.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо бажаєте - зверніться безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua, оскільки подальша розмова може бути продовжена лише в конфіденційному руслі, а не продовжуватись публічно на форумі і навчати інших "першоразників" чи популістів.

Розрахунок заборгованості (може бути у вигляді довідки з банку), копія заяви, яка подавалась до банку при оформлені картки ну або договір, тобто документ, яким оформлювались взаємовідносини з банком при отриманні кредиту (копію надає банк на Ваш запит, якщо у Вас нічого не збереглось), а далі вже можна вираховувати варіанти...

А секундочку, банк должен будет доказать, что срок исковой давности составлял в договоре 50 лет на момент подписания договора....

~= А Д В О К А Т =~

А что кто-то проанализировал договор вместе со всеми ссылками, правилами и дополнениями? Есть здесь такой человек? Где он?

там одні і ті самі умови, до того, чи погодився позичальник з конкретними умовами банку дійсно є питання (в заяві позичальник знайомиться просто з умовами, а не конкретними умовами затвердженими від певної дати і тд), є й інші зачіпки, автору просто потрібно звернутись для складання належного заперечення у справі, коли така справа буде в суді... , або є варіанти вирішення без суду (банк йде на компроміс коли йому письмово все аргументувати й до суду - є практика)

Аноним

Щось "адвокат Баринов Денис Валерьевич" скис, напевно втратив інтерес до даної теми, а так активно починалось.

Антон Дмитрович 0955834319,0683778018

Нещодавно займався аналогічною справою.Телефонуйте проконсультую.

При написании ответа используется разметка Markdown.