2531 день назадАноним

Я хочу розлучитись з чоловіком (громадянин Грузії), шлюб зареєстрований на Україні, чоловік зараз в Грузії.

Якщо я вкажу свою адресу в позові як адресу відповідача (чоловіка), оскільки ми разом проживали півроку (він не був тут зареєстрований), суд не відмовить у прийнятті заяви, посилаючись на те, що мій чоловік - іноземець?
Хочу розлучитись без його відома. Наявність неповнолітньої дитини-дочки може надати мені право подати заяву за своїм місцем проживання? Наперед дякую.

Позови про розірвання шлюбу можуть пред'являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров'я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача. За домовленістю подружжя справа може розглядатися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування будь-кого з них. (ч.2 ст.110 ЦПК України)

~= А Д В О К А Т =~

Але все одно до позову необхідно додавати ряд додатків-документів та й текст його необхідно скласти процедурно вірно - краще зверніться до юриста, адже заковики можуть бути не тільки в адресах сторін. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.