2533 дня назадАноним

Сын 14 лет подрался в школе с одноклассником на перемене,в результате драки оба упали на пол коридора,одноклассник при падении ударил ногу,в результате получил перелом.Родители пострадавшего уголовное дело заводить отказались,Теперь меня вызывают в суд по делу за невыполнение родителями обязанностей по воспитанию детей. Могут ли родители мальчика,получившего перелом,подать в суд на возмещение затрат по лечению ребенка? При личном разговоре со мной отец ребенка,получившего перелом, сказал,что они бы не отказались от материальной помощи и пытался мне вручить чеки на медикаменты.

Предлагаю обратиться к адвокату, чтобы он вам помог в суде с админ.ответственностью. Если по решению суда будет установлен факт вины вашего сына в драке, родители пострадавшего мальчика смогут в судебном порядке взыскать материальный ущерб. К тому же, заявление в полицию они могут подать и после лечения и по результату обратиться за взысканием материального и морального ущерба. Перелом конечности может относиться к телесным повреждениям средней тяжести, это устанавливает эксперт.

Залежить що зазначено в протоколі про невиконання вами батьківських обов"язків... Щодо перелому ноги це не може стосуватися, адже це кримінальне правопорушення. Тому спочатку ознайомтеся із протоколом про адміністративне правопорушення, щоб можна було зрозуміти на якій підставі складено цей протокол на вас.

Аноним (автор вопроса)

административное правонарушение по статье ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, по протоколу следующее написано Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення серії *, близько 12 години 00 хвилин, не виконувала обов'язки щодо виховання свого неповнолітнього сина що виразилось у спричиненні ним тілесних ушкоджень своєму однокласнику.

В такому випадку, якщо вас визнають винною у вчиненні цього адміністративного правопорушення, батьки дитини, якій завдано тілесні ушкодженні, в порядку цивільного судочиства можуть стягнути з вас шкоду, як матеріальну (за лікування), так і моральну. Які саме тілесні ушкодження не зазначено? І чи в протоколі є підписи свідків? Крім того рекомендую ознайомитися в суді із справою чи є висновок про завдання тілесних ушкоджень...

Аноним (автор вопроса)

уже назначалось одно из заседаний суда,но судья направила дело на доработку в полицию,вот ПОСТАНОВА в с т а н о в и в: Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення серії АА № від березня 2017 року, ОСОБА_2, ** березня 2017, близько 12 години 00 хвилин, не виконувала обов'язки щодо виховання свого неповнолітнього сина: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, що виразилось у спричиненні ним тілесних ушкоджень своєму однокласнику. Дії особи кваліфіковані за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У відповідності до вимог ст. 278 Кодексу України про адміністративні правопорушення, орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує, чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення. Так, з матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_2 інкримінуються дії, передбачені ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. В протоколі, в графі: дата, час, місце вчинення і суть учиненого правопорушення, не зазначено відомості про місце вчинення правопорушення, неповно вказано суть правопорушення, в чому саме виразилося невиконання батьківських обов'язків щодо виховання неповнолітнього сина, відсутні дані про свідків, потерпілих. В матеріалах справи про адміністративне правопорушення міститься копія паспорта ОСОБА_2, яку не завірено належним чином. Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що з метою дотримання передбачених ст. 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення прав та охоронюваних законом інтересів особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, з метою повного та всебічного зясування обставин у справі, а також встановлення обєктивної істини, даний адміністративний матеріал слід повернути до * в Запорізькій області для приведення протоколу про адміністративне правопорушення у відповідність до вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення.
На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 184, 256, 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя, п о с т а н о в и в : Справу про притягнення ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повернути до * для належного оформлення. Постанова оскарженню не підлягає.

Аноним (автор вопроса)

в протоколе подписей свидетелей нет

На даний час вас не притягнено до відповідальності і доказів, що ваш син завдав тілесні ушкодження немає, тому підстав стягувати шкоду з вас на даний час немає. Крім того, як я зрозуміла, протокол написано безвідповідально і часто, коли справу суд направляє для належного оформлення, вона звідти не повертається в суд або якщо і повертається, навряд чи її належним чином оформляють, а у вашому випадку, то взагалі дуже складно буде усунути такий перелік недоліків. Тому на даний час правових підстав вимагати відшкодування шкоди у батьків однокласника вашого сина немає.

Аноним

Хыба ви не бачите "Juris consultus Ivanna (jurisconsultus@bigmir.net)", що то "Адвокат в Днепропетровске" сам написав про дану ситуацію під видом "автора вопроса" щоб зібрати корисні думки фахівців та використати їх у свої' юридичній практиці? Але ж "вуха виглядають"

Уважаемый Аноним. Я не использую такую тактику сбора мнений))))) Есть родители, которых привлекают к ответственности за поведение ребенка в школе, есть вторые родители, которые могут получить возмещение через уголовное производство по факту телесных повреждений. И одни и другие не виноваты в конфликте между детьми, но один ребенок пострадал, а вторая сторона не хочет возместить лечение или хотя бы чем-то помочь. Если между собой родители двух детей не договорятся, родители пострадавшего могут обратится к адвокату, который порекомендует пойти через уголовное производство и получить возмещение материального и морального ущерба, пусть даже по 100 грн. в месяц, но они его получат, а у мальчишки может быть еще и уголовная статья, если СМЭ покажет средней тяжести, так как дети с 14 лет являются субъектами уголовной ответственности по ст. 122 УК Украины. Исходя из постановления суда, админ.ответственности здесь действительно не будет и здесь с Juris consultus Ivanna (jurisconsultus@bigmir.net) я полностью согласна. Возможные риски обращения родителей с заявлением в милицию и в СМЭ я описала. Принимать решение родителям. А вы свои комментарии держите при себе)))

Аноним

Ха-ха! Во и попались. Тот кто оправдывается - сам себя выдает. Иначе вы бы назвали свои данные, чтобы возможно было проверить действительно ли вы адвокат из кстати Днепра или нет. А то одни сомнения гложжут.

Тот, кто не прячется - не называет себя Анонимом, а вот здесь люди просят консультации, а вы занимаетесь троллингом. Если такой умный по номеру телефона можешь найти. Давно сюда не заходила, раньше было намного меньше таких хамов здесь.

Аноним

Поменяйте пожалуйста название города на юридически верное. И короче будет и легче восприниматься. А то ещё вспомнили б "в Днепропетровске из СССР, где родился Л.И.Брежнев". Да, и почему вы воспринимаете как хамство простой активный разговор. Вроде как хамством считаются какие-нибудь оскорбления, нецензурщина, а не просто желание высказывать своё мнение, пусть даже не совпадающее с вашим. Как же вы с людьми работаете? Неужели только с теми, которые не критичны и беспрекословно выполняют все ваши сентенции? А как же плюрализм мнений, терпимость друг к другу. Извините за бестактный опять вопрос: вы замужем?

Аноним

По телефону опасаюсь звонить, так как вы сразу переходите на "ты" (судя из вышеуказанного поста) и скорее всего разговариваете строгим тоном. Это коробит мою хоть и анонимную, но личность...

Анонім, а ви що зібралися їхати в Дніпропетровськ свататися, що питаєте чи одружена "Адвокат в Днепропетровске 050 401 16 08"?

Аноним

Juris consultus Ivanna, я вас цим насторожив, то можу і вас запитати: ви одружена? Це ж не гріх задати подібне запитання і відповідь на нього ні до чого не зобов'язує і навіть нічиїх персональних даних не зачіпає.

При написании ответа используется разметка Markdown.