2527 дней назадАноним

Если мама хочет сменить место жительства и берет с собой ребенка, - обратит ли суд внимание на то, что мама переезжает на съемное жилье.

Залежить яке питання в суді буде розглядатися.

Аноним (автор вопроса)

Это иск об установлении места жительства ребенка, но ребенок сейчас живет там, где живут оба родителя - в квартире, которую им предоставили для проживания родственники и сами не пользуются этой квартирой. Квартира трехкомнатная, комнаты раздельные. (Проблем с родственниками нет).

В такому випадку буде враховувати, що у вас власного майна немає. Тому, якщо в чоловіка є власне житлове приміщення, це для нього плюс. Але суд ухвалює рішення з врахуванням всіх доказів в сукупності, один доказ немає переваги над іншим. Можливо у вас будуть інші докази, що проживання дитини із вами відповідає більше інтересам дитини, ніж проживання із батьком, оскільки у вас є достатній заробіток для утримання дитини, позитивні характеристики. Крім того, якщо дитині 10 і більше років, суд враховує думку дитини з ким вона би бажала прожиивати.

Аноним (автор вопроса)

Сейчас у меня зарплата на уровне минимальной + небольшая надбавка. У мужа - 6,5-7. Характеристики у обоих родителей будут положительные. Снимать квартиру я предполагаю вместе с сестрой в другом городе. Там живет наша мама с сожителем и нашим дедушкой. У дедушки пенсия небольшая, мама официально нигде не работает, как и ее сожитель, но занимаются разными подработками на рынке и дома. Оформлена субсидия. У мамы есть дом, но все постройки и земля - не оформлены.

Не так вже і погано. А кому належить квартира, яку ви бажаєте орендувати? При рівних умовах, суд переважно на стороні матері, але бувають і виключення.

Аноним (автор вопроса)

Эту квартиру нашла сестра через агенство. Будем заключать договор. Но прописки там нет, не для нас ни для детей.

Тоді дитина залишиться зареєстрованою в тому житловому приміщення, де і раніше. В суд можете подати договір оренди житла, але не всі власники квартири захочуть щоб цей договір пред"являли в державних органах, оскільки дуже мало хто із орендодавців здає житло в оренду згідно вимог законодавства, тобто реєструє в нотаріуса і сплачує податки з оренди. Якщо для вас питання проживання дитини дуже важливе і чоловік наполегливо намагається вирішити питання про проживання дитини із ним, то в такому випадку краще найняти адвоката для участі в судовому засіданні.

При написании ответа используется разметка Markdown.