2501 день назадАноним

Була заведена кримінальна справа суда не було. Закрили за відсутністю складу злочину. В анкеті по працевлаштуванню вказувати, що був під слідством ?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо "за відсутністю складу злочину" - це "реабілітуюча підстава", значить ви офіційно не винуватий взагалі і пишеться "судимий не був". Або тоді вже напишіть всю "правду-матку", як ви давали хабар слідчому і будучи насправді злочинцем, домігся незаконного закриття кримінальної справи завдяки корупції, а зараз вирішив у всьому признатись... А насправді як було?

В анкеті по працевлаштуванню нічого краще не вказуйте про "заведення кримінальної справи", оскільки до кримінальної відповідальності вас не було притягнуто, отже ви не є судимиою особою і вашому випадку офіційних даних про "заведення справи" відносно вас немає.

Аноним (автор вопроса)

Дякую, але справа внесена в реєстр досудових розслідувань і чомусь в роботодавців витягує.

~= А Д В О К А Т =~

Значить у роботодавців потужна система внутрішньої безпеки, шукайте інших роботодавців або витребуйте у поліції копію постанови про закриття справи та покажіть її вашим обережним роботодавцям та поясніть, що справу закрито за реабілітуючою підставою (якою є відсутність складу злочину - тобто злочину в ваших діях НЕМАЄ з цим об'єктивно розібрались та ВІДБІЛИЛИ вас самі правоохоронці), а не наприклад за "незрозумілою" недоведеністю вини чи іншими нереабілітуючими підставами, тобто що ви не винуватий ні в чому і документ це підтверджує і ні в якому разі нічим вас не повинен компроментувати. Розумний зрозуміє.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за обґрунтовані відповіді:)

Аноним (автор вопроса)

Служба внутрішньої банківської безпеки робила запит в базу викликів поліції. Яку інформацію туди внесено і скільки вона там зберігається ? Чи в подальшому я зможу влаштуватись в структуру МВС чи поліцію ?

При написании ответа используется разметка Markdown.