2499 дней назадНеизвестный

Доброго дня, цікавить одне питання. У законі про про мобілізацію на військову строкову службу сказано, що відстрочку отримують студенти , які навчаються у ВНЗ , до 21 року, якщо мені на даний момент повних 21 рік і якщо я поступлю до університету на денну форму навчання чи мені дадуть відстрочку в армію, чи це не включно до 21 року?

~= А Д В О К А Т =~

До 21-го року втрачається право на відстрочку лише при навчанні "у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання". А "у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти" - відстрочка не обмежена 21-м роком, а надається на весь термін навчання та не залежно від віку (вік обмежений самим обов'язком на призов лише до 27-ми років - після 27-ми років на строкову службу не призивають, лише можуть мобілізувати до 60 років або на перепідготовку "запросити" теж в обов'язковому порядку. Але це все вже інші історії).

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про військовий обов'язок і військову службу"

= = =
Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу
= = =
8. Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються:

у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання. У разі досягнення такими призовниками 21-річного віку відстрочка втрачає силу;

у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти;

у середніх або вищих духовних навчальних закладах з денною формою навчання;

в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

9. Право на відстрочку від призову на строкову військову службу для здобуття освіти також мають громадяни України, які в рамках міжнародних договорів України навчаються у навчальних закладах інших держав.

10. Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти надається один раз за період навчання, і громадяни призовного віку, відраховані з навчальних закладів за власним бажанням, за невиконання навчального плану, порушення умов контракту або недисциплінованість втрачають право на відстрочку від призову на строкову військову службу незалежно від їх повторного зарахування до того чи іншого вищого навчального закладу або поновлення у вищому навчальному закладі.

11. Громадяни призовного віку, які перервали навчання у зв'язку з отриманням академічної відпустки за станом здоров'я або сімейними обставинами, для догляду за близькими родичами, зазначеними в абзаці третьому частини одинадцятої статті 15 цього Закону, право на надану відстрочку від призову на строкову військову службу не втрачають.

12. У разі переведення призовників, які навчаються у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, для навчання в інший вищий навчальний заклад із зазначеною формою навчання право на відстрочку від призову на строкову військову службу не втрачається.
= = =
Аноним

Чи маю я право закінчити навчання в технічному коледжі якщо у квітні мені виповнюється 21 рік а навчання закінчується в червні.?

Аноним

Звичайно. Візьмете довідку у деканаті

~= А Д В О К А Т =~

Ні, так не вийде - почитайте вище!

При написании ответа используется разметка Markdown.