2508 дней назадОксана

Чи можна в одній позовній заяві одночасно просити про позбавлення батьківських прав та стягнення заборгованості по виплаті аліментів ? (Ми з відповідачем розлучені, самостійно виховую двох дітей. Колишній чоловік ухиляється від сплати аліментів протягом 3 років, дітей не відвідує, жодної участі у їх вихованні не приймає....)

~= А Д В О К А Т =~

Можна. Але це нічого не дає, ніякої вигоди. Тому краще це робити окремо, щоб одне не затримувало друге. А позбавлення батьківських прав - це взагалі складний процес, потрібно його вчиняти з адвокатом. Якщо цікавить дистанційний юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Якщо є заборгованність звенить увагу на це

Стаття 196. Відповідальність за прострочення сплати аліментів 1. При виникненні заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка від суми несплачених аліментів за кожен день прострочення. 2. Розмір неустойки може бути зменшений судом з урахуванням матеріального та сімейного стану платника аліментів. 3. Неустойка не сплачується, якщо платник аліментів є неповнолітнім.

Зовсім не бачу сенсу подавати позов про стягнення заборгованості. Вже є примусове стягнення аліментів виконавчою службою на підставі рішення суду. Краще, дійсно, стягнути пеню у відповідності до ст.196 СКУ

~= А Д В О К А Т =~

Все так. Але право на такий позов все ж є - так що хай позивачка сама вирішує яким способом стягувати заборгованість - може їй через суд більше подобається, можна з б/ч побачитись ненароком тощо. Варто не забувати, що за невиконання судового рішення є ще й кримінальна відповідальність, що теж можливо задіяти. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.