2470 дней назадДіма

Скажіть будь-ласка. Чи може моя колишня жінка зареєструвати дитину на моє прізвище без моєі згоди? якщо ми розвелися через закс , і вона сказала що немає дитини і відказалась від мого прізвища, а узяла собі своє дівоче на зат. Чи може вона записати дитину на мене, і подати на елементи?

если ребенок родился на протяжении 10 месяцев с даты развода , ребенок автоматически считается происхождением от родителей , которые в браке

Діма. Зрозуміло. (автор вопроса)

Але не розумію одне. Що від мене хотять ті що реєструють дитину. Бо хотять щоб я признав цю дитину і узяв свій паспорт? Поясніть будь-ласка.

~= А Д В О К А Т =~

Хотять з вас "елементи" потім отримувати на дитину. А біологічне батьківство все одно і без вашої згоди можна все одно перевірити/довести через суд (хоча б з допомогою генетичної експертизи). І у вас теж є право перевірити свое батьківство чере суд і експертизу. Якщо батьком виявитесь не ви, то нічого і не буде, ні аліментів, і запис, вчинений при реєстрації - скасують, якщо буде така вимога.

Діма. (автор вопроса)

А чи може моя колишня дружина написати дитину на своє дівоче прізвище , без моєі згоди? Так як вона після розлучення узяла собі назат своє дівоче прізвище.

Без вашої згоди може, але їй потрібно звертатися в орган опіки і піклування чи суд. Стаття 145 СК України. Визначення прізвища дитини

  1. Прізвище дитини визначається за прізвищем батьків.

Якщо мати, батько мають різні прізвища, прізвище дитини визначається за їхньою згодою.

  1. Батьки, які мають різні прізвища, можуть присвоїти дитині подвійне прізвище, утворене шляхом з'єднання їхніх прізвищ.

  2. Спір між батьками щодо прізвища дитини може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

При написании ответа используется разметка Markdown.