2470 дней назадАноним

Правда ли,что отменена двухнедельная отработка после подачи заявления об увольнении по собственному желанию? И как правильно быстро уволиться?

Не правда, в цю статтю не внесено змін. В ст.38 КЗпП України перелічені підстави для звільнення працівника в строк, про який він просить (у разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник)

В Законе не сказано, что Вы должны отработать две недели. Вы должны предупредить об увольнении за 14 дней. А слов, что Вы обязаны работать в это время нет. Вы можете, например заболеть и выйти в последний день. Кроме этого, есть вариант увольнения по соглашению сторон. Это без ожиданий. Нужна будет помощь, обращайтесь.

Аноним (автор вопроса)

А если написать заявление на отпуск и сразу на увольнение. Имеет право работодатель не отпустить в отпуск?

Можете сделать и так. Если Вы использовали свой основной отпуск, то можете за свой счет.

При написании ответа используется разметка Markdown.