2469 дней назадАноним

Здравствуйте. Что делать в такой ситуации? Заключили с заказчицей договор еа установку стеклопакетов в милиции (ее брат по пьяне разбил). Сроки мы выполнили и установили. Цена договора 1200 грн. 200 грн.с горем по полам она заплатила, а остальное мотивирует "нет денег, что хотите, то делайте". Договор был заключен 18 мая, сегодня уже 21 июля. Куда идти и что делать?

В суд подавайте позов про стягнення коштів.

Аноним (автор вопроса)

А какой же сейчас размер судебного сбора для предпринимателя по этому делу? И возможен ли такой вариант, как написать заявление в милицию за мошенничество?

Ні, це не шахрайство, поліція надасть вам висновок про те, що ці спірні питання несуть цивільно-правовий характер і вирішуються за згодою сторін або в судовому порядку. Ви договір укладали як ФОП?

Аноним (автор вопроса)

да, как предприниматель.

Розмір судового збору за подання до господарського суду:

1) позовної заяви майнового характеру

1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 150 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тобто у вашому випадку 1600 грн., якщо рішення буде у вашу користь, то відповідач має повернути вам ці 1600 грн.

~= А Д В О К А Т =~

Нужно было в этом случае по предоплате. Удивительно что вы не разорились. если работаете по-другому в наше "качающееся" время.

Аноним

Я извиняюсь, при чём ту хозяйственный суд, если заказчик физ лицо? Обычное исковое заявление в суд по гражданским делам!

Сорі, якщо це фізична особа - тоді не у господарський суд, а у суд загальної юрисдикції по місцю реєстрації чи проживання відповідача, тобто замовника і розмір судового збору становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 640 грн..

Аноним (автор вопроса)

В настоящее время тяжело всем, поэтому идешь на уступки при любых заказах. Живем и работаем в прифронтавой зоне. Работаем так с начала войны, но такой ПЛОХОЙ случай случился единожды, с которым сейчас пытаюсь разобраться.

Це вже не такий тяжкий випадок, тому що є договір, тому кошти можна стягнути.

~= А Д В О К А Т =~

Що стягнути? 1000 грн. через довгі суди при оплаті ще 640 грн. судового збору??? А по факту нічого не отримати, так як в таких "осіб" скоріш за все нічого арештувати в забезпечення нема. В результаті збитки з 1000 грн. тільки зростуть до 1640 грн. навічно?????? А якщо ще порахувати витрати часу на суди, на юристів тощо.... В чому тоді зміст? Варити чужі яйця в шраралупі і споживати лише з них "СУП" ?

А що пропонуєте? Подарувати 1200 грн.?

При написании ответа используется разметка Markdown.