2462 дня назадАноним

На роботі (ФОП) дізнались , що я вагітна і звільнили заднім числом без мого відома. Термін маленький. Чи можу я стати на біржу? Чи можу з біржі піти в декрет? На які виплати розраховувати?

декретні з біржі будуть дуже незначні, краще розгляньте варіант оскарження звільнення в суд. порядку

Підтримую вищенаписане, тим більше, якщо ви не писали заяву на звільнення, то оскаржити наказ про звільнення буде зовсім не складно, а там і моральну шкоду можна стягнути і середньомісячний заробіток за весь час, що ви не працювали. Або запропонуйте власнику знову вас прийняти на роботу і надати декретну відпустку, інакше наслідки від незаконного звільнення будуть для неї катастрофічними, якщо ще взяти до уваги підроблення вашого підпису на заяві. Але врахуйте, що строк для подання позову до суду про поновлення на роботі становить 1 місяць з дня вручення копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки.

Аноним (автор вопроса)

Мене звільнили в середині минулого місяця, а заяву я підписала власноруч вчора. Була усна домовленість, що на місяць розірвемо трудовий договір, щоб під час відпустки не платить зайві податки, але дата звільнення не обговорювплась. Мені керівник її підсунула, поки я була "на своїй хвилі". Чесно кажучи, фізичний стан при вагістості, а особливо розумовий, бажає кращого. Я , що на мене зовсім не схоже, бездумно підписала заяву надруковану на комп'ютері і наказ. Сама винна. До суду не підеш. На роботу офіційно мене після закінчення відпустки сказали прямо, що не візьмуть, бо декретну відпустку нема чим оплачувати. Є ще єдина ниточка... Пригрозити податковою, що працюють неофіційно працівники. І не один. Вірніше на даний момент жодного, оскільки звільнені всі. І всі далі працюють. Як вважаєте? Є шанс? І як і куди звертатись з цим "наклепом", якщо керівництво не захоче підписувати заяву?

юристи не чарівники, після перебування клієнта на "своїй хвилі" і підписання усього, що надають, Ваші шанси щось довести мізерні і не реальні. А щодо "немає чим оплачувати декрет", то платить не юридична особа, а ФСС. До юриста потрібно йти "до", а не "після" ...

При написании ответа используется разметка Markdown.