2462 дня назадАноним

Доброго дня.Батько власник будинку,з мачухою проживали в фактичному шлюбі,спільних дітей немає лише окремо його(2) та її(3)(всі повнолітні)і приписані в будинку.Будинок не нажите майно в шлюбі.Які права має кожен з них на будинок?

А що, батька вже поховали? Якщо живий - жоден, окрім нього, права власності мати не буде. Зареєстровані особи мають право мешкати у будинку. У разі смерті батька успадкують будинок його діти.

Так, мачуха і її діти не мають права приватної власності на будинок, а тільки право проживати. А після смерті вашого батька можуть в судовому порядку бути визнані спадкоємцями 4 черги, але оскільки є спадкоємці 1 черги, мачуха і її діти майно вашого батька не успадкують (якщо не брати до уваги, що черговіть спадщини можна змінити, а також усунути певну категорію спадкоємців від спадкування або спадкоємці 1 черги відмовляться або не приймуть свою спадщину)

Аноним (автор вопроса)

можете сказати,що це за стат'я?

Аноним (автор вопроса)

і ще таке мачуха вигнала з будинку батька і живе там зі своїми дітьми,які дії можна робити,щоб покарати її?

Статті наступні: 1264,1259, 1224 ЦК України. А щодо дій мачухи, то там є де розгорнутися із заявами, найбільш ефективнішим буде позов до суду про усунення перешкод в користуванні майном. А де зараз ваш батько?

Аноним (автор вопроса)

Батько проживає у мене-дочки старшої,молодша донька його на стороні мачухи

Аноним (автор вопроса)

Якщо батько написав заповіт на все своє майно на 2 доньок своїх (на мене і молодшу сестру,яка на стороні мачухи)Як бути далі?

Аноним (автор вопроса)

Я не буду відмовлятися від заповіту

Аноним (автор вопроса)

і вона скоріш за все також

Тоді ви двоє будете співвласниками будинку, згодом можна свою частину будинку виділити в окреме приміщення з окремою адресою, навіть продати, якщо буде таке бажання.

Аноним (автор вопроса)

Мені ще цікаво як ділитимуть між нами двома інше господарство ,пай земельний і все,що біля будинку

Аноним (автор вопроса)

Якщо батько і мати жили в фактичному шлюбі ,то ділиться між ними тільки те майно,що нажите в цьому шлюбі?а якщо до будинку під час цього шлюбу було добудовано веранду,то як з нею бути,чи вона входить до будинку і він буде належати донькам з верандою?Чи потрібно буде виплатити компенсацію за неї?

Все майно, нажите під час шлюбу належить двом двом із пожружжя в рівних частках. Тому будинок із верандою входить у спадщину і ділиться між спадкоємцями. Інше питання чи добудована веранда узаконена, якщо ні, то більше мороки буде із оформленням спадщини.

В заповіті як зазначено про заповідальне майно- половину вам і половину сестрі, чи конкретно зазначено кому яке майно?

Аноним (автор вопроса)

Не вказано конкретно кому,що а напополам

Тоді у вас буде зазначено 1/2 будинку і 1/2 земельного паю, якщо на момент смерті це майно буде належати вашому батькові.

Аноним (автор вопроса)

дуже вам дякую

Аноним (автор вопроса)

Скажіть будь ласка ,якщо в будинку прописані мачуха,батько я і моя сестра рідна,чи мають право жити і користуватися майном діти мачухи зі свіїми чоловіками(не по договору)?Якщо так ,то який період?

без дозволу батька жоден мешкати там не має права

Аноним (автор вопроса)

Мачуха приписала свою дитину в батькову хату без відома батька чи правомірними були дії сільської ради і мачухи і яке покарання можуть отримати мачуха і сільська рада?І ще такий нюанс раніше та дитина була приписана в хаті але виписалася і певний період ніде не була приписана,штраф не платила,і її знову в сільській раді приписали в цей самий будинок.

Скільки дитині було років, коли її було зареєстровано в будинку вашого батька? І звідки вам відомо, що без відома батька зареєстрували дитину?

Аноним (автор вопроса)

дитині було 9 років зараз 18,батько сказав що зареєстровано без його відома

В такому випадку згоди вашого батька не потрібно було.

~= А Д В О К А Т =~

Але й прописка мало що дає... це ж не право власності...

При написании ответа используется разметка Markdown.