2462 дня назадАноним

Доброго дня,я хочу розлучитись. Скажіть куди іти пи­сати заяву?які докум­енти потрібні?яка су­ма держмита?у мене двоє дітей (віком 2.5­роки та 4 роки) --

~= А Д В О К А Т =~

Якщо цікавить складення тексту, юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Доброго дня. Позов (2 прим.), орігінал свідоцтва про одруження та її копія, по 2 копії свідоцтв про народження дітей та Вашого паспорта, орігінал квітанції про судовий збір, який становить 640 грн. Примірник позову можете знайти в інтернеті або обов'язково є на стенді в кожному суді.

~= А Д В О К А Т =~

Так, якщо знати про місце подання позову, щоб потім не повертати невірно сплачений судовий збір; та якщо знати як можна прискорити вирішення питання, причому у правовому полі, а не затягувати на довгі місяці невірними своїми процедурними діями і таке інше. І ще, якщо прийдеться лікували зуби наприклад, то теж можна не заморочуватись особливо зверненням до фахівця - достатньо просто взяти капронову нитку прив'язати за хворий зуб і з іншого боку до вхідних дверей, не запирати їх на замок, а попросити сусіда різко зайти без дзвінка... Не менш "розумна" порада, чи не так?.

Звісно так. Довго Ви терпіли, чи то, мабуть, 17 годин підшукували потрібні слова))). Но Ви не врахували, що можна замість фахівця потрапити до "коновала", в якого гонору більше, ніж фаху. Й замість того, щоб сперачатися тут зі мною, допомогли би топікстартеру у питанні територіальної підсудності. Але якщо Ви не в змозі, то я скористуюсь нагодою: Позови про розірвання шлюбу можуть пред'являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров'я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача. За домовленістю подружжя справа може розглядатися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування будь-кого з них.(ч.2 ст.110 ЦПК України). Так то про яке місце Ви розповідали з невірно сплаченим збором? Тут альтернативна підсудність - як по місцю мешкання чоловіка, так й по місцю мешкання дружини. Чи Ви людину держите за ідіотку, яка пійде до суду того району, який жодним чином не стосується ані її, ані її чоловіка? :)

~= А Д В О К А Т =~

Якби не було поштовху "коновала", то не було б зносної відповіді про територіальну підсудність, а так "с плохой овцы хоть шерсти клок", як говориться у поговірці. Проте я обома руками "за" - хороші амбіції можуть допомагати загальній справі "встановлення правосвідомості населення".

А якщо Ви впевнений що "людина не ідіотка", то для чого спромоглися освітити це питання своїми святими словами, можна ж було і промовчати щоб вже зовсім логічно виглядало... Але повертаюсь до абзацу першого...

~= А Д В О К А Т =~

А если серьёзно - приношу свои возмущения, когда адвокат (юрист) отговаривает доверителя от обращения за юридической помощью к специалисту, а рекомендует самостоятельно ввергать доверителю себя в жернова судилища... Как будто сам там не бывает (а только руководит с дивана юридическими процессами) и не знает, что простого человека так могут замудохать "судейские" (причём даже не доходя к судебному заседанию с председательствующим судьёй, а начиная с уровня канцелярии, помощников, секретарей и пр. "планктона"), что 100 раз передумает что-то там решать или же как минимум поседеет в коридорах ожидания или залах заседаний. Неужели с этим нужно спорить? Разве что из вредности. Может в таком случае действительно лучше пойти в собес работать, там также нужны умные паркетные парни - не коновалы!

заяву до суду, пакет документів стандартний (копія паспорту, свідоцтва про шлюб, свідоцтва народження дітей), судовий збір у відповідності до ЗУ Про судовий збір.

Такі заяви одні з найдешевших, оберіть юриста та замовте складання з консультацією.

Несите свои возмущения в небесную канцелярию. Можете также в соцзащиту, о которой Вы так вовремя упомянули. И я не отговаривал топикстартера от обращения к юристу вообще. И в частности тоже,хотя. м.б. стоило бы. Благодарю, конечно, за "плохую овцу", но с нее реально хоть шерсти клок, в отличие от персонажа, который вместо того, чтобы проконсультировать здесь, гонит всех на свои ресурсы, где никто не видит, как он ошибается. Или Вы, Анатолий Николаевич, что-то тут дельное сказали? И с чем мне спорить? С тем, что подать иск (простейший. замечу между прочим) в канцелярию? Либо, что еще проще, отправить письмом в суд? Или. может, юрист сократит время ожидания заседания в суде, пока судья занят в другом процессе? Может, хватит горбатого к стене лепить, идеальнейший Вы наш?

При написании ответа используется разметка Markdown.