2461 день назадВова

Около пол года назад мне и моим друзьям был выписан штраф за распитие алкогольных напитков в общественных местах. В течении 14 суток я и мои друзья оплатили штраф. Пару дней назад одному из моих товарищей пришло письмо, в котором говорилось,что штраф не был оплачен (точного содержания письма сказать не могу). У меня пара вопросов: 1- Нужно ли было после уплаты штрафа отнести какие нибудь чеки в полицию? 2- Какое наказание за неуплату штрафа? 3- Если у меня остался чек,то могу ли я обжаловать решение о неуплате?

Стаття 307 КУпАП. Строки і порядок виконання постанови про накладення штрафу

Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі відсутності самостійного заробітку в осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративне правопорушення, штраф стягується з батьків або осіб, які їх замінюють.

Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України.

Якщо це постанова з виконавчої служби, її можна оскаржити, якщо штраф було склачено до 15 діб.

Вова (автор вопроса)

То есть,никаких чеков об оплате штрафа предоставлять в полицию по месту жительства я не должен? Достаточно просто своевременно оплатить штраф в банке?

Кодексом України про адміністративне правопорушення передбачено обов"язок правопорушника сплатити штраф, але не зобов"язано його пред"являти в поліцію докази про сплату штрафу, в той же час контроль за правильним і своєчасним виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення покладено на орган (посадову особу), який виніс постанову, та іншими органами державної влади в порядку, встановленому законом (ст.305 КУпАП), тобто працівники поліції мали вживати заходи щодо контролю сплати вами штрафу. Якщо б була вимога працівників поліції пред"явити докази сплати штрафу, ви б мали її виконати, але оскільки такої не було, то відповідно ви не зобов"язані самостійно подавати докази сплати штрафу, оскільки сплата вами штрафу автоматично зараховується за призначенням.

Леся Целикова 0505542573

Да, никаких доказательств нести никуда не нужно было, но поскольку на сейчас на Вас открыто исполнительное производство, то Вам необходимо его закрыть, т.е написать письмо исполнителю (или сходить к нему) и приложить копию чека об уплате штрафа( оригинал не отдавайте никому) в установленные сроки, а также в письме упомянуть об ответственности исполнителя за своевременное закрытие производства. Но это еще не факт что повторно не придет и не откроют повторное производство. К сожалению и такое тоже бывает, по этому оригинал берегите как сокровище.

~= А Д В О К А Т =~

Вашему другу не повезло - нужно дополнительно походить подоказывать что штраф уплочен. И всё разрулится.

При написании ответа используется разметка Markdown.