2451 день назадМаргарита

Добрий день. Заочним рішенням суду, на вимогу колишнього чоловіка в позовы про розлучення, мене зобовязали змінити призвіще, моєї думки ніхто не запитував, що є порушенням моїх прав. Чи праомірним буде це рішення невиконувати?

Это что за суд такое учудил? Как давно вы получили данное решение? Не пропущен ли срок на аппеляционное оскарження? Стаття 129-1. Конституции Суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов’язковим до виконання. Ст 14 ЦПК1. Судові рішення, що набрали законної сили, обов'язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.2. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом. 3. Обов'язковість судового рішення не позбавляє осіб, які не брали участі у справі, можливості звернутися до суду, якщо ухваленим судовим рішенням порушуються їхні права, свободи чи інтереси.

Невиконувати зазначене рішення буде неправомірним

Вважаю, що це рішення повинно бути оскарженим з наступних підстав: Прізвище, власне ім'я та по батькові фізичної особи можуть бути змінені у разі її усиновлення, визнання усиновлення недійсним або його скасування відповідно до закону.(ч.4 ст.295 ЦК) Прізвище фізичної особи може бути змінене у разі реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу або визнання його недійсним. (ч.5 ст.295 ЦК) Особа, яка змінила своє прізвище у зв'язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище (ст.113 СК )

Тобто Вам потрібно надіслати апеляційну скаргу, дотримуючись терміну апеляційного оскарження, адже він є стислим.

Рішення суду є неправомірним, оскаржуйте його.

если заочное решение - то его можно отменить, и оспаривать его нужно не в апелляционном порядке

При написании ответа используется разметка Markdown.