2426 дней назадАноним

Які алкогольні напої дозволені для виробництва в Україні?

Оптова торгівля спиртом коньячним власного виробництва (включаючи дистиляти у вигляді головної і хвостової фракцій) може здійснюватися суб’єктом господарювання на підставі ліцензії на виробництво спирту коньячного та за умови реалізації його суб’єктам господарювання, які мають ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

Для виробників пива з обсягом виробництва до 3 000 гл на рік передбачено встановити річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі виключно пивом у розмірі 30 000 грн. При цьому обсяг виробництва розраховується з дня внесення плати за ліцензію до дня внесення наступного платежу.

У разі оптової торгівлі пивом його виробниками, які виробили понад 3 000 гл пива на рік, за наявності ліцензії, річну плату за яку встановлено в розмірі 30 000 грн, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 200 % вартості реалізованої партії товару, але не менше 500 000 грн.

Крім того, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів; алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку, або з використанням тари, що не відповідає вимогам, визначеним Закон України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами, внесеними Законом України від 20.12.2016 року № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році»), у розмірі 200 % вартості товару, але не менше 17 000 грн. Если нужна более подробная консультация и практическая помощь, то обращайтесь. Контакты все указаны

~= А Д В О К А Т =~

Розпочинати виробництво такого роду - це складна діяльність і не лише з юридичного боку, а також є ризики з боку "впливу" конкурентного середовища та звичайно особливого контролю з боку різних фіскальних органів, як вказав колега. Якщо цікавить дистанційний належний юридичний супровід такої діяльності - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.