2447 дней назадАноним

Свідоцтво про право власності 1/1, на момент смерті власника в будинку була прописана невістка і двоє дітей,я дочка від першого шлюбу.Жінка мого батька яка була прописана в будинку померла в 2004році у 2008 році помер їхній син тобто мій брат по батькові у якого була дружина і двоє дітей які також прописані в будинку.Скажіть будь-ласка яка частка належить мені.

якщо більше окрім Вас немає спадкоємців першої черги (діти, батьки, якщо такі живі, другий з подружжя), то Ви єдина спадкоємиця і не важливо, хто зареєстрований у будинку, якщо вони не відносяться до спадкоємців першої черги і немає заповіту

За правом представлення внуки батька є спадкоємцями першої черги, тому ваша частка 1/3 за законом.

Відповідно до Ст.1261. ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

П. 1 Ст.1266. ЦК України внуки, правнуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини.

Оформлялось ли наследство после смерти жены отца? Кому принадлежало имущество, кто второй владелец?

Если муж и жена были владельцами в равных долях, то после смерти жены, 1/2 часть делилась в равных долях на Вашего отца и брата, то есть у Вашего брата оставалась 1/4 часть у отца 1/4+1/2=3/4. После смерти отца, его часть делится в равных долях на Вас и на брата, то есть по 3/8. В сумме часть вашего брата составляет 5/8 от имущества а Ваша 3/8. Часть Вашего брата (согласно Ст. 1266 ЦК) переходит его жене и детям и делится пополам 5/16 - жене брата и по 5/32 каждому ребенку. В итоге имеем - Ваша часть 12/32, часть невестки 10/32, и детям брата по 5/32. Это при условии, что все вовремя вступали в права наследства, иначе все эти части придется восстанавливать через суд как Вам так и невестке с детьми.

Аноним (автор вопроса)

син помер перший ніж батько, частина сина ділиться на 4х тобто дружина, двоє дітей і батько?

Аноним (автор вопроса)

Ні після смерті жінки батька, ні після смерті брата нічого не оформляли.

Аноним

Уважаемый Владилен! Совсем не обязательно через суд, если наследство принималось фактически - все делает нотариус

При написании ответа используется разметка Markdown.