2439 дней назадЯрослав

Я живу в гражданском браке с2009 года у нас есть общий ребёнок ,в последнее время у нас не ладится в семье,я нехочу оставлять сына какие у меня шансы на то чтоб сын остался со мной?Заранее благодарю .

У батька і мами рівні права на дитину. Шанси на визначення місця проживання дитини із вами залежать від багатьох обставин - матеріального становища батька і матері дитини, стану здоров"я, житлових факторів, висновку органу опіки та піклування і т.д.. При однакових обставинах суд на стороні матері.

В Украине очень редко оставляют ребенка с отцом. Это должно быть что-то экстранеординарное в поведении матери...

автору вопроса : если вы указаны в свидетельстве о рождении как отец - у вас равные права с мамой ребенка воспитывать, общаться и т.д. , если не указаны - то вы юридически не имеете никаких прав , вы чужой человек ребенку

Если даже не указан как отец, то через суд придется устанавливать отцовство, не исключено что с помощью экспертизы ДНК. Про равные права мамы и папы ребенка поспорить сложно, ибо это норма закреплена СК Украины, но в большинстве своем суды склонны принимать решения в пользу матери, как-то исконно на земле этой так сложилось....

Уважаемый Ярослав. Согласно конвенции о правах ребенка "1. Держави-учасниці забезпечують те, щоб дитина не розлучалася з батьками всупереч їх бажанню, за винятком випадків, коли компетентні органи згідно з судовим рішенням, визначають відповідно до застосовуваного закону і процедур, що таке розлучення необхідне в якнайкращих інтересах дитини. Таке визначення може бути необхідним у тому чи іншому випадку, наприклад, коли батьки жорстоко поводяться з дитиною або не піклуються про неї, або коли батьки проживають роздільно і необхідно прийняти рішення щодо місця проживання дитини.". Але ще у 1959 році при складанні Декларації ООН з прав дитини визначили принцип 6, який говорить, що ніхто не має права забирати малолітнього малюка від власної матері. Тому у батька з'являється незначний шанс визначити місце проживання дитини на свою користь, якщо він зможе у судовому засіданні довести, що його колишня дружина (і мати малолітнього чада) веде аморальний спосіб життя або багато п'є, або вживає наркотичні засоби. Хоча, як показує практика, і ці факти рідко впливають на рішення судді, якщо на стороні батька не має кваліфікованого у цих справах правозахисника.

При написании ответа используется разметка Markdown.