2438 дней назадОлег

Мне позвонили на мобильный,представился сотрудником налоговой,сказал что хотят вызвать меня в Чернигов,а живу в Бахмаче (это 155км.),для дачи свидетельских показаний так как я в 2016 г. покупал что то в интернете ,а против продавца возбудили дело,я даже не помню что именно покупал у него, сказали что нашли квитанцию "НОВОЙ ПОЧТЫ" о доставке груза бытовая химия.Повестки не присылали.Звонят на телефон очень часто ,я обьяснил что не помню что именно покупал у продавца и денег на поездку нету,,,, перестал брать трубку .Мне обязательно ехать ?????

~= А Д В О К А Т =~

Могут предъявить уклонение от дачи показаний свидетелем - это уголовно-наказуемо.

Не могут ничего предъявить, ответ не верный.

Требуйте обязательно повестку, возможно никакого дела и нет, а будет только после того как вы напишете пояснения. В дальнейшем будете ездить еще и не раз, а оно вам нужно?

Без повестки никуда не едите.... а вдруг случится, что Вы ее получите Вы имеете право на компенсацию от следователя на проезд... А по умному обычно делают поручение местным и они уже опрашивают, на крайний случай сами приезжают, так что пусть звонят мальчики-колокольчики....

Аноним

Не могут ничего предъявить, ответ не верный. А какой ответ балаушко верный?! Одна лабуда.

~= А Д В О К А Т =~

Написано "могут предьявить", а не "предъявят". А про "лобуду" это один не совсем адекватных (не будем персонилизировать - и так ясно кто) из авторов "правильных" ответов и описывает на почве личной неприязни к конкуренту. И это нормально - ведь конкурент конкуренту - волк, а не товарищ.

Стаття 385. Відмова свідка від давання показань або відмова експерта чи перекладача від виконання покладених на них обов'язків
1. Відмова свідка від давання показань або відмова експерта чи перекладача без поважних причин від виконання покладених на них обов'язків у суді, Конституційному Суді України або під час провадження досудового розслідування, здійснення виконавчого провадження, розслідування тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України -
караються штрафом від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
2. Не підлягає кримінальній відповідальності особа за відмову давати показання під час провадження досудового розслідування або в суді щодо себе, а також членів її сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.
(Із змінами, внесеними згідно із
 Законами України від 03.03.2005 р. N 2456-IV,
 від 15.01.2009 р. N 890-VI)
(зміни, внесені Законом України від 15.01.2009 р. N 890-VI, визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними) згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 10.09.2009 р. N 20-рп/2009)
(Із змінами і доповненнями, внесеними згідно із
 законами України від 13.04.2012 р. N 4652-VI,
від 13.07.2017 р. N 2136-VIII)

Стаття 386. Перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку
Перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта до суду, органів досудового розслідування, тимчасових слідчих та спеціальної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку, а також до давання завідомо неправдивих показань чи висновку шляхом погрози вбивством, насильством, знищенням майна цих осіб чи їх близьких родичів або розголошення відомостей, що їх ганьблять, або підкуп свідка, потерпілого чи експерта з тією самою метою, а також погроза вчинити зазначені дії з помсти за раніше дані показання чи висновок -
караються штрафом від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.
(Із змінами, внесеними згідно із
 Законом України від 15.01.2009 р. N 890-VI)
(зміни, внесені Законом України від 15.01.2009 р. N 890-VI, визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними) згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 10.09.2009 р. N 20-рп/2009)
(Із змінами, внесеними згідно із
 законами України від 13.04.2012 р. N 4652-VI,
 від 16.05.2013 р. N 245-VII)
Аноним

Балаушко! У тебя на сайте нет ни товарищей, ни конкурентов! Здесь нет более безграмотного и отмороженного чем ты "адвоката".

~= А Д В О К А Т =~

Ти сам дурак и сволочь, потому что только из-за угла можешь "стрелять" и то как показывает жизнь в который раз МИМО. Ты покажись, назовись, не с_ы - поговорим более "аргументировано". Так как аргументов и здесь не привел никаких, только голая желчь.

При написании ответа используется разметка Markdown.