2416 дней назадАноним

Муж получил в наследство от бабушки часный дом. Оформлен дом на бабушку и прописана она была одна. Можно ли прописаться мужу без переоформления дома?

Ні, відмовлять, обгрунтовуючи це тим, що ваш чоловік не є власником будинку.

Аноним

А свiдоцтво про спадщину що не дае такого права?

Аноним

Кроме свидетельства на наследства должно быть свидетельство на право собственности и данные внесены в реестр.

Свідоцтво про право на спадщину - правовстановлюючий документ, офіційно і безперечно підтверджує наявність права власності на майно, що переходить у спадок. Його і потрібно отримати, будь-які додаткові документи не потрібні, в т.ч. в цьому випадку не видається свідоцтво про право власності.

Наличие право собственности? при регистрации в данном жилом объекте запросят документ, подтверждающий, что человек и есть владельцем. А то что он имеет право получить имущество в собственность ни о чем не говорит, потому -что это всего лишь право. Давайте не будем путать эти понятия.

Аноним

Юлия Викторовна! Как тогда понимать Ваш ответ: "В даному випадку свiдоцтво про право власностi не видаеться"?

Тому що видається витяг з Державного реєстру речових прав та нерухоме майно та їх обтяжень замість свідоцтва.

На сьогодні не передбачено видачу свідоцтв про право власності на нерухоме майно на відміну від законодавства, що діяло до 01 січня 2016 року.

При цьому до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в обов’язковому порядку вносяться відомості про підставу для виникнення права власності.

При написании ответа используется разметка Markdown.