2412 дней назадТетяна

Мій колишній чоловік придумав "хитру" схему ухилення від сплати аліментів. Він влаштовується на роботу на мін. зарплату на 2-3 місяці, потім звільняється і влаштовується на нове місце. За останній рік виконавча справа вже побувала у 4-ьох виконавчих службах. Справу передають за місцем його роботи, на це уходить близько 2 місяців, потім проходить ще деякий час і коли виконавець нарешті звертається до місця його роботи, виявляється, що він нещодавно звільнився. Ще через кілька місяців він знову влаштовується на роботу в інший район міста, і справу направляють туди. Хочу позбавити його батьківських прав. Але проблема в тому, що у виконавчих службах мені не дають якихось письмових підтверджень того, що він дійсно не сплачує аліменти, пояснюючи це тим, що боржник звільнився і тепер всі довідки має видавати вже наступна виконавча служба, куди вони перенаправляють справу. Які докази мені надати в суді, що він дійсно нічого не платив і має велику заборгованість по аліментах?

ЮК «Alex»

Так чого Ви дійсно хочети позбавити батьківських прав чи стягнути суму заборгованості аліментів. Це два окремі позови.

Аноним

В першу чергу, позбавити батьківських прав, оскільки він ухиляється від сплати аліментів та будь-якої допомоги для дитини. Але, як я розумію, до позовної заяви про позбавлення прав я маю долучити якісь підтверджуючі документи, а виконавча служба мені ніяких довідок не надає та відправляє мене вже до наступної ДВС, до якої в черговий раз передається справа. Чи можно без довідок, просто написати в заяві, що він не сплачував аліменти?

Аноним (Тетяна)

Чи щось доводити в суді повинен колишній чоловік?

Сторони у суді повинні доводити ті обставини на які посилаються. Тобто якщо Ви вказуєте обставини ухилення батька від виховання дитини - Ви повинні їх доводити судові.

Аноним (Тетяна) (автор вопроса)

А чи можу я прямо в суді заявити клопотання про те, щоб виконавча служба (правда, поки невідомо, яка сама на той момент буде виконавча) надала інформацію про несплату аліментів в письмовому вигляді?

Для цього Вам потрібно суду надати докази щодо неможливості отриманнч Вами розрахунку заборгованності по аліментам. А це наврядчи. Намагайтесь отримати розрахунок самостійно.

Леся Целикова 0505542573

Що стосується позбавлення батьківських прав- то сплата чи не сплата аліментів не є основним при прийнятті рішення. А що стосуеться несплати аліментів- по подайте на відкриття кримінальної справи. и вже майже рік виконавчу справу не передають за місцем проживання, а залишають у виконавчій,в якій вона була, якщо правильно памятаю законодавство, на вересень 2016 року. Отже вже майже рік справа нікуди не передаеться. Напишіть запит в виконавчу та отримайте розрахунок на відповідну дату. Окрім того Вам потрібно звернутись у службу у справах дітей за місцем фактичного проживання дітей для отримання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав.

Аноним (Тетяна)

На жаль, це не так, виконавча справа "кочує" за колишнім чоловіком по всіх районах, де територіально знаходились його роботи і коли виявлялося, що він щойно звільнився, справу одразу ж готували на передачу до іншого місця. Це все відбувалось після вересня 2016. Підкажіть будь ласка, висновок Служби у справах дітей я повинна отримати до подання позову про позбавлення батьківських прав чи можна вже після цього, під час розгляду справи?

При написании ответа используется разметка Markdown.