2433 дня назадАноним

Чи можна в апеляційній скарзі вказувати клопотання про поновлення строків оскарження (оскілльки було пропущено з поважних причин), чи писати окрему заяву а потім пождавати апеляційну скаргу?

Аноним (автор вопроса)

Якщо це необхідно окремо подавати, тоді підкажіть чи платиться за заяву судовий збір?

Я б радив подати одночасно клопотання про поновлення строків на апеляційне оскарження та апеляційну скаргу. Судовий збір платиться лише за апеляційну скаргу.

подавати одночасно, в апеляційній скарзі можна вказувати в тексті і відобразити в прохальній частині, а можна клопотання окремим документом як додаток до скарги

~= А Д В О К А Т =~

Питання в іншому: чи є ті причини поважні. Адже такими є лише хвороба (з лікарняним і т.д.), а що ще може бути поважними??

поважним в моїй практиці визнавалось і запізніле отримання повного тексту рішення суду

~= А Д В О К А Т =~

Але ж про це не вказується, та й чи була присутність при оголошенні рішення - теж не відомо.

А топікстартер й не ставив питання про поважність причини пропуску, а лише прохав роз'яснити порядок клопотання про поновлення строків

~= А Д В О К А Т =~

Не ставив по нерозумінню що воно таке, а не через потребу не ставити. Хіба це не очевидно? Що обов'язково треба чекати поки поставить? Якщо з хитрецой, то да - чекати. А якщо по-людськи, то це і так зрозуміло з контексту, тому можна і упредити це питання, а не чекати його.

~= А Д В О К А Т =~

СПЕЦИАЛЬНІЙ АНЕКДОТ: Гостиница. Почтенный господин говорит коридорному: — Любезный, мне кажется, я забыл зонт в своем номере. Сбегай-ка в номер 914: посмотри там в углу, за камином. Лифт не работает, и коридорный отправляется на 9-й этаж пешком. Через несколько минут он возвращается и говорит: — Сэр, вы оказались правы. Зонт стоит там, где вы и сказали. Прикажете принести?

Аноним (автор вопроса)

Під поважними причинами розуміється те, що ні про розгляд справи ні про його рішення не щнав і ніяких позовних заяв і повісток мені не приходило. Тим більше коли розглядалась справа виїзджав за кордон на 20 днів. Про те що був суд взнав тільки недавно, іто з насміхом від особи яка подала позов. Подивився в єдиний реєстр судових рішень - дійсно бів суд...Думаю це вагомі аргументи для відновлення строку для оскарження.

Тоді Вам потрібно, скоріше за все, не оскаржувати в апеляційному порядку, а , отримав копію заочного рішення, протягом 10 днів подати заяву про скасування заочного рішення в той же місцевий суд

Для початку рубити заочку, а справу на новий розгляд.

Аноним (автор вопроса)

так з моменту рішення вже пройшло 20 днів, а рішення я так і не отримав...

Аноним (автор вопроса)

чи платиться судовий збір за заяву про скасування заочного рішення

Подається протягом 10 днів з моменту отримання заочного рішення.

Платиться - зараз 320 грн. судового збору.

При написании ответа используется разметка Markdown.