2424 дня назадАноним

Доброго вечора. Моя бабуся заповіла однокімнатну квартиру моєму татові, але він передчасно помер. Заповіт вона переоформила на мене, свою онуку. Це було 20 років тому. Весь час я за нею доглядаю. Зараз бабуся хотіла б скасувати заповіт і оформити на мене договір-дарування. Одна її знайома сказала їй,що нотаріус їй відмовить, тому що їй вже 95 років. Скажіть будь ласка, чи може нотаріус відмовити моїй бабусі у складанні договору-дарування?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо вона не виявляє ознак недієздатності за своїм психічно-психологічним станом - то не має права відмовити. Але підозра-сумніви можуть бути. Виникають сумніви і питання: а для чого вам це, якщо маєте заповіт ?? Що саме ви задумали ?? І чи добрі ваші задуми ?? Чи не змучились ви доглядати ??

лише з огляду на вік, ні, не відмовлять, може зробити дарування і скасування заповіту для цього не потрібно, він просто втрачає дійсність, а може зробити новий заповіт на Вас

Аноним

В момент оформления завещания или дарения нотариус самостоятельно определяет дееспособность завещателя/дарителя. Если нет сомнений - оформляет. Нотариуса можете вызвать на дом. Помните, что при оформлении завещания могут найтись еще родственники-претенденты на наследство, а при дарении Вы сразу становитесь собственником.

якщо бабуся в адекватному стані то нотаріус не має права відмовити....якщо відмовить можете писати скаргу в управління юстиції чи позов до суду....АЛЕ карще пошукати іншого нотаріуса....благо їх зараз вистачає....

При написании ответа используется разметка Markdown.