2423 дня назадМикола

Доброго дня. Моя бабуся померла 3 мiсяцi назад, написала колись заповiт на мою маму.Але мама хоче вiдмовитися вiд спадщини в мою сторону.Чи зможу я переоформити будинок одразу на себе???? Чи все одно треба спочатку на маму,а далi на себе??

Юрист Денис

Здравствуйте . Если мама откажется от наследства то вы можете сразу оформить наследство на себя . Если нужна помощь в оформлении . Обращайтесь на почту : voropay.denis.ivanovic1964@gmail.com

Аноним

У нотариуса мама отказывается в вашу пользу. соответственно сррзу все оформляется на вас. "Помощь в оформлении" вам не нужна - все сделает нотариус.

Аноним

Не забудьте о сроках!!! Отказаться в вашу пользу мама может только в течении 6 месяцев со дня смерти.

Відповідно до ч.1 ст.1274 ЦК України спадкоємець за заповітом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом. Тому мама зможе відмовитися від прийняття спадщини, але не на вашу користь, це буде загальна відмова від прийняття спадщини, а дальше в спадкування вступають спадкоємці за законом, до першої черги яких належать другий із подружжя, діти і батьки спадкодавця. Тому, якщо у мами є ще рідні брат і сестра, які б не проти спадщини, з відмовою потрібно бути обережнішим. І ще одне: відмовитися від спадщини і відкликати свою відмову можна на протязі 6 місяців після смерті спадкодавця (ч. 1 ст. 1273 ЦК України).

Аноним

От блядство! То один Балаушко засирав мозги, а тепер з'явився і Денчик Воропаєв - voropay.denis.ivanovic1964

При написании ответа используется разметка Markdown.