2386 дней назадАноним

здраствуйте у меня возникла проблема.живу в селе родила сына .живем с сыном у меня дома но отец ребенка прописал его к дому родителей(в которых нету документов на дом)без моего согласия.в браке мы не были,живем по разним местам.имели ли право прописать без меня.та как теперь выписать ребенка. в сельской раде не хотят :говорят ,что ребенка самого не выпишут.что мне делать ,куда идти как можна решить этот вопрос.уже семь месацев та все стоит на месте.ждут когда отец ребенка сделает документи.а он не собираетса только затягивает время.дякую!

прописати міг тільки при вашій згоді (якщо її не було), можете оскаржувати до суду реєстрацію...

Аноним (автор вопроса)

мне стали гоаорить ,что нужно будет через суд виписивать.прикривають себе.а куда обратитса и с какими документами.

Для начала в миграционную службу с письмом. в котором указать, что ребенок зарегистрирован без Вашего азрешения, а после получения ответа - административный иск в суд.

Батько нічого не порушив, зареєструвавши місце проживання дитини, оскільки неповнолітніх (малолітніх) реєструють за заявою одного з батьків, а не обох разом. Тому, якщо Ви бажаєте змінити місце реєсрації Вашої дитини, зверніться із відповідною заявою про зняття з реєстрації з одночасною реєстрацією на новому місці проживання. І ніхто Вам не вправі відмовити.

~= А Д В О К А Т =~

Згідний з В.О. Тільки звертайтесь до реєстратора письмово та вимагайте письмової відповіді. А якщо відмовить - тоді до адмін.суду прийдеться позов подавати про порушення ваших прав. Але зауважте. що ї батько дитини може таке саме робити знову (адже теж має право "за заявою одного з батьків...").

Не согласен с коллегами, которые не потрудились заглянуть в Порядок регистрации места проживания и места пребывания физических лиц в Украине и образцов необходимых для этого документов. п.2.3: Відомості про дітей віком до 14 років, місце проживання яких реєструється з батьками, вносяться до заяви одного з них. Особа, яка досягла 14-річного віку, подає заяву про реєстрацію місця проживання особисто.

При проживанні батьків за різними адресами для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, разом з одним з батьків надається письмова згода другого з батьків та довідка територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС за місцем його проживання про те, що дитина не зареєстрована разом з ним. У разі якщо місце проживання другого з батьків зареєстровано в межах обслуговування адміністративно-територіальної одиниці територіального підрозділу, яким розглядається заява про реєстрацію місця проживання дитини, інформація перевіряється цим територіальним підрозділом або надається адресно-довідковим підрозділом відповідного територіального органу ДМС.

Відомості про реєстрацію дитини, яка не досягла 14 років, вносяться до картки реєстрації того з батьків, з ким реєструється місце проживання дитини, та до адресної картки.

До адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС надсилаються відомості про реєстрацію місця проживання того з батьків, з ким реєструється місце проживання дитини, у графу 14 цих відомостей вноситься інформація про дитину (прізвище, ім’я, по батькові, стать, дата і місце народження).

Топикстартеру - уточните возраст ребенка.

Аноним (автор вопроса)

дякую возраст 7 месацев.

Тоді дійте, Вам вже алгоритм вказали.

Аноним (автор вопроса)

вдячна всiм хто дав вiдповiдь.думаю що на цей раз получиться.

При написании ответа используется разметка Markdown.