2385 дней назадАноним

розлучилась з чоловіком 2014 року, 2016 року знято з реєстрації з квартири за рішенням суду, 2017 помер. виявляється в 2015 році він взяв кредит, хто відшкодовує відсотки за несвоєчасну сплату? (банк звертається за місецм реєстрації до рішення суду 2016р ) буду вдячна за роз"яснення

Спадкоємці будут відповідать за борги померлого, але в межах прийнятої спадщини.

Аноним (автор вопроса)

а якщо не було ніякого розподілу, дитина неповнолітня проживає з матір"ю?

На рахунок кредиту померлого, то тут є два варіанти. Або повертати успадкованим майном, якщо таке є, або ігнорувати, якщо нічого не успадкували. Кредит, як бачу, було взято після розлучення, тому обовязку його повертати у Вас немає. Є ще один варіант не повертати навіть в рахунок успадкованого майна, про який можу повідомити на пошту чи по телефону. А хто власник квартири на даний час?

А власник квартири топікстартер, інакше померлого не позбавили б реєстрації у судовому порядку.

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно просто не оформляти спадщину (залишити все як є - без "розподілу") - тоді й не буде відповідальності за кредитні борги.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за коментарі, власник квартири з самого початку є дружина а не "толікстартер", значить були підстави для судового рішення для зняття з реєстрації.

Аноним (автор вопроса)

Пацула В.О. чи можливо з Вами поспілкуватись через ел.пошту? Дякую

Так я й вважав, що тут дописує колишня дружина, а не стороння людина.

Аноним (автор вопроса)

То Ви мене Денисе так і називайте , що тут дивного що я пишу, хороший сайт, не раз користувалась корисними роз"ясненнями та порадами, за що вдячна. А Ви відвідуєту сайт щоб допомогти людям чи просто від скуки поображати?

Даруйте, але топікстартер - це термін, яким називають людину, яка розпочала, ініціювала тему для обговорення на форумі. Нічого особистого)))))

Аноним (автор вопроса)

Перепрошую за необізнаність в таких термінах.

Відсотки відшкодовують спадкоємці, якщо Вони прийняли спадщину померлого, але можна й успадкувати та подарувати успадковані речі чи майно, доки банку стане це відомо пройде немало часу, там і до строку позовної не далеко.

Аноним (автор вопроса)

А банк може подавати позов мотивуючи що була його частка при приватизації? який строк позовної давності в такій ситуації?

Банк вообще в курсе о том что заемщик умер? Банк может обратится в суд на погашение задолженности на наследников, которые приняли наследство заемщика..... только момент принятия наследства нужно еще отследить...

Аноним (автор вопроса)

Банк в курсе. Ой спасибо большое за ответы. Правда. Очень помогаете.

Стаття 1281. Пред'явлення кредитором спадкодавця вимог до спадкоємців

  1. Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги.

  2. Кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги.

  3. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги.

  4. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.

Аноним (автор вопроса)

Дякую,

Автору питання адрес пошти vasil_patsula@ukr.net

Аноним (автор вопроса)

Дякую

При написании ответа используется разметка Markdown.