2416 дней назадАндрій Сергійович

Допоможіть в декількох словах накидати лист іншому співвласнику про продаж частини частки моєї. Якшо можливо декілька пунктів, з яких має складатись лист. Далі сам зроблю З повагою

~= А Д В О К А Т =~

Краще подаруйте - тоді не прийдеться вв'язуватись в ситуацію з "переважним правом" співвласника і можна нічого не повідомляти та не погоджувати з іншим співвласником. Переписка з даного приводу несе в собі ризики визнання договору недійсним, і "накидати" це нічого не гарантувати - погана ідея.

Аноним

Из сути вопроса речь именно о преимущественном праве. Правильно. Андрей Сергеевич?

~= А Д В О К А Т =~

Да, да, да!!

такий лист-заява має бути обов"язково нотаріально посвідчений і відсилається тим нотарцсом який буде оформлювати договір к/п....тому текст нотаріус сам знає!!!!. Або якщо співласник сам з"явиться до нотаріуса і дасть згоду на продаж то нотаріус теж знає форму заяви!!!! Тому самім вам робити нічого не потрібно!!!!!!!!!!!!

"Андрей Сергеевич" Балаушко, а Вы, советуя о составлении договора дарения, что-нибудь слышали о мнимом договоре, который предусмотрен ст.235 ГК Украины и о его последствиях, согласно которым отношения сторон регулируются правилами сделки, которую они совершили на самом деле, т.е. в данном случае правилами договора купли-продажи. И какие риски признания сделки недействительной из-за переписки? Что противоправного в письме с содержанием" Уважаемый совладелец, довожу до Вашего сведения, что я планирую продать свою часть недвижимости, совладельцем которой Вы являетесь, за такое-то количество гривень. В соответствии со ст.362 ГК Украины прошу Вас в месячный срок письменно уведомить меня о желании приобрести мою часть недвижимости либо сообщить в письменном виде об отказе от приобретения. С уважением. Дата, подпись." Для топик стартера: для недвижимости - месяц, для движимого имущества - 10 дней.

Аноним

Балаушко много чего не слышал...не видел...не знает...но свой нос сует везде!

Андрій Сергійович (автор вопроса)

Я маю частку в 1/3 від 60м2 площі, хочу її продати. Потрібно повідомити іншу співвласницю в якої 2/3 частини про продаж. Їй чи не їй мені нема різниці. Повідомлення для потрібно для того щоб сповістити про мій намір це зробити. Як мені рекомендували бувалі юристи, потрібно підселити на свою частку двох аля "зеків", заключити з ними договір на користування безоплатно житлом. І так щоб вони зробили життя у данній квартирі неможливим. Це для того щоб саме співвласник з 2/3 частини викупив іншу за ту ціну і ті умови які я прописав.

~= А Д В О К А Т =~

О-о-о. Це так. Тут не лише про "удаваний правочин" може йти мова. а набагато крутіше... Хотілось би почути подальші коментарі вищеназваних "активістів", включаючи анонімів. Де ви, відгукніться - саме "поле діяльності" для вас.

Андрій Сергійович. Ваше заключення договору на користування житлом безоплатно - буде незаконно, так як для законності цього все одно потрібна згода іншого співвласника. Тому це вам не допоможе. Ви можете лише так як вказано мною вище заключити договір дарування - тоді переважне право "не працює" саме при даруванні і вам не потрібно ні з ким це погоджувати по закону. Таким чином, дарування буде законне і ви маєте право дарувати що завгодно і кому завгодно. Тут і не пахне ніяким удаваним правочином - ви дійсно даруєте своїм "зекам" і все. А далі може бути "по вашому плану". А про те, що ви у тих "зеків" візьмете кошти, то це ви їх не за подаровану частку квартири взяли, а просто позичили без розписки на довіру і все - маєте право (або й взагалі скажете, що ніякої передачі коштів не було - теж маєте право). Тому ніякого "удаваного правочину" НЕ БУДЕ. І тим більше не буде ніколи ніякої змоги ніким подібне довести. Тому моя порада вам з самого початку - підходить, оскільки саме вона у правовому полі, а інших корисних для вас так і нема.

Андрій Сергійович (автор вопроса)

Оскільки я говорив з компетентною людиною, можу використати право на підселення так званих " друзів " без заключення з ними договору, на свою частку без згоди іншого співвласника. Правильно я розумію. Просто пустив друзів пожити у мене. Інший співвласник заборонити чи дозволити не зможе бо знаходиться ПМЖ за кордоном. А там проживає її дочка.

~= А Д В О К А Т =~

Чому мало підходить писали листи в рамках "переважного права"? Тому що практика давно вже випробувала ці варіанти і "говорить" про те, що за тексти таких листів чи навіть за сам факт їх отримання - є купа питань і лишніх ризиків. Адже вам попередні порадники не порадили як саме необхідно відправляти подібного листа (це окреме розмова); що робити, якщо такого листа не отримує адресат свідомо і він повертається вам назад як "неотриманий" протягом місяця, згідно правил пошти. Що тоді робити - вам же не радять "порадники" - а воно так і станеться, якщо конфлікт, оскільки в протилежної сторони теж є порадники-юристи, які теж не будуть "спати". Тому наголошую - оберіть найменш ризикований план, оскільки тутешні "порадники" захопились самоутвердженням за чужий рахунок, а не якісними порадами авторам питань. Ну і ржавий якір їх в груди. Удачі.

Аноним

Це для того щоб саме співвласник з 2/3 частини викупив іншу за ту ціну і ті умови які я прописав. Эти условия и цену (ваши) пропишет нотариус. Автор просил не расписать алгоритм действий. а " в декількох словах ........Далі сам зроблю" Предложенный автору совсем не фокус с зэками сработает в случае, если у вас бОльшая часть квартиры и вы хотите купить меньшую часть за копейки. В данном случае наоборот. Если второй совладелец покупать отказывается. вы имеете полное право продать кому угодно по цене не меньше. указанной в уведомлении совладельцу.

Андрій Сергійович (автор вопроса)

Тобто Ви шановні користувачі радите разом з компетентними юртстами написати листа один я думаю можна буде відправити по пошті і один в руки її дочці з представниками поліції. А щодо того кого я можу запросити в свою квартиру мені ніхто цього по факту не заборонить до приїзду власниці. Я думаю що свою частку на сторону я зможу продати не за 5000 а по факту за 4000( на бумагах хоть 10 а можу взяти 4000). Я думаю так правильно і ніхто нічого не докаже

Без поліції. Достатньо листа через пошту з повідомленням та описом вкладення. Вселення та мешкання - є незаконним, так як Ви повинні розпоряджатися власністю з дозволу співвласника. Якщо продаж буде за меншу ціну, ніж у листі, який спрямуєте співвласнику, то співвласник у судовому порядку визнає правочин недійсним та зобов'яже Вас продати йому Вашу частку за ту суму, яку Вам сплатив покупець. Ще раз кажу, поступайте так, як вимагає закон, у Вашому випадку Цивільний кодекс України. Так що повертаю ржавий якір Балаушкові у ... хай буде у груди)))

Аноним

К ржавому якорю этому клоуну давно пора добавить гранату.

~= А Д В О К А Т =~

Так эти анонимы оказывается и есть второе "я" конкретного человека (ясно какого)? Оригинально, но попахивает шизой и западлянством.

~= А Д В О К А Т =~

А ещё анонимус (от первой буквы "о") произнеси любимую фразу "А мы пойдём на север, а мы пойдём на север!" (два раза), это тебе как раз к лицу по образу и подобию. Мудак. Ты хоть знаешь что такое граната чтобы словами разбрасываться? Ты дважды мундель - спроси у своего папы почему.

Ух, Анатолий Николаевич, Вы бы, что ли, по аккуратнее. А то не ровен час, кто-то и вспомнит куда следует о Правил адвокатской этики (сразу скажу - не я) Стаття 57. Принципи поведінки адвокатів у соціальних мережах Участь адвоката у соціальних мережах (наприклад, але не обмежуючись: Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google Plus+, Tumblr, Instagram, Flickr, MySpace та інших), Інтернет-форумах та застосування ним інших форм спілкування в мережі Інтернет є допустимими, проте адвокат може розміщувати, коментувати лише ту інформацію, використання якої не завдає шкоди авторитету адвокатів та адвокатури в цілому. Адвокат при користуванні соціальними мережами, Інтернет-форумами та іншими формами спілкування в мережі Інтернет повинен дотримуватись своїх професійних обов’язків, передбачених чинним законодавством України, цими Правилами, рішеннями З’їзду адвокатів України та Ради адвокатів України. Використання адвокатом соціальних мереж, Інтернет-форумів та інших форм спілкування в мережі Інтернет повинно відповідати наступним принципам: ʴ незалежності; ʴ професійності; ʴ відповідальності; ʴ чесності; ʴ стриманості та коректності; ʴ гідності; ʴ недопущення будь-яких проявів дискримінації; ʴ толерантності та терпимості; ʴ корпоративності та збереження довіри суспільства; ʴ конфіденційності.

Анатолий Николаевич, профессионализма, сдержанности и корректности. Держите себя в руках)))

~= А Д В О К А Т =~

Не нужно себя выдавать так откровенно. Кроме "куда обратиться" есть ещё и просто жизнь. Также знаю куда обратиться, чтобы всё было справедливо ПО ЖИЗНИ, а не по паспорту. Поэтому пожалуйста - вперёд и с песней, а там увидим кто и насколько прав, а кто виноват. Да и к себе также стоит применить вышеуказанное - а то на белом халате может неожиданно нарисоваться пятно, причём без чьей - либо участи.

Да я не выдавал, просто, из корпоративной солидарности предупредил. Вы держите себя в руках, дабы кто-то не воспользовался Вашей несдержанностью и, не побоимся этого слова, грубостью.

При написании ответа используется разметка Markdown.