2409 дней назадЯрослав

Добрий день , мене звуть Ярослав , пiдскажіть в які служби куди я можу звернутись у Львові, для того щоб мені оплатили мою працю ? мені затримують зарплату, но я знаю що можуть оплатити, от просто такий директор, як мені його прижати ?* Чи можу подати на нього в суд ? я знаю шо в нього на роботі, конкретно ресторані я працюю не офіційно, чи можу я якось використати такий матеріал , чи потрібно додаткову інформацію, наприклад запис диктофона чи що ? Коли я йому нагадую за зарплату він говорить потім, або нема в касі, або я нічо незнаю підходь до адміністрації, а адміністратор дівчинка котра собі довго випрошувала зарплату, о така ситуація у мене, допоможіть будь - ласка.

Державна інспекція праці, податкова, поліція, адвокат (для допомоги в оформленні заяви)....

Леся Целикова 0505542573

Вы же понимаете надеюсь, что как только Вы начнете "прижимать" руководство то Вы окажетесь без работы и денег. Скорее всего в ресторане Вы работаете по трудовому договору, если конечно Ваш руководитель хоть чуть-чуть за безопасность своего бизнеса. А написать Вы можете во многие инстанции, даже Омбудсмен ( я не шучу) так будет быстрее и под контролем у омбудсмена.

Ярослав (автор вопроса)

я цією роботою не дорожу, з 2 серпня я не працюю там, пообіцяв прийти в жовтні, сьогодні вже 19 серпня, а хто сильніше вдарить нижче пояса : Державна інспекція праці ? чи Омбудсмен ?

Леся Целикова 0505542573

Омбудсмен візьме на контроль і перешле на інспекцію, але інспекції потрібно буде відзвітуватися йому у певні сроки, а тому не будуть "приторможувати" з перевіркою. Ви можете писати одночасно у всі інстанції, коли почнуть перевіряти усі їх підприємство та можуть і кримінальну справу завести. Все залежить від того як Ві оформите Заяви свої.

Ярослав (автор вопроса)

Ооо о це супер, пора йому спуститися на землю, ато він собі дозволяє їздити відпочивати по тижню, а люди очікують чуда, сіра маса котра привикла прощати, щиро дякую за допомогу Іванна і Леся, ви дали мені надію, буває людині того вистарчає, а мені варто почати з 1 числа жовтня, може щей тоді за муральні збитки попрошу, але ці дві інстанції згадані вище просто гарно штрафують і повертають гроші за роботу, а якщо просити відшкодувати муральні збитки - то вже треба звертатись до суду, і суд може тягнути довгий час наскільки я розумію?

~= А Д В О К А Т =~

У вас взагалі може нічого не вийти, якщо не буде зібрано належнх доказів, а лише одні слова. Якісно працювати з доказами може юрист/адвокат, адже вже значний час пройшов з 02 серрня - надто довго в думаєте. До речі, сьогодні НЕ СЕРПЕНЬ, А ДАВНО ВЖЕ ВЕРЕСЕНЬ - ВИ ЗАГУБИЛИСЬ В ЧАСІ.

Ярослав (автор вопроса)

Боже точно я описався, ви праві вересень, зарплатня за серпень і тому я помилився. А про які докази ідеться Анатолій? там приблизно 30 людей знає що я в них працював, там 1 загальний зошит з підписами тих хто отримав зарплату і хто не отримав, ви тонко намікаєте на платні опитні консультації ? в мене є кошти я не бобж, якщо треба буде я пожертвую гривнею щоб взяти 100

Леся Целикова 0505542573

Питання не в платних консультаціях, а в тому як Ви зможете довести що працювали весь цей час на підприємстві та на якому саме, оскільтки частіше за все ресторани мають декілька підприємст та ФОП на одній території, в одному приміщенні.Вам для початку потрібно знати повну назву підприємства, його ЄДРПОУ, повну адресу роташування, докази що Ви працювали та не отримали заробітну плату. Можливо Ви там були на стажуванні безкоштовному, невідомо ж які документи Ви підписали коли Вас приймали на роботу.

Стажисти також повинні бути офіційно оформлені...

Ярослав (автор вопроса)

Ну тоді варто перечислити що знаю точно, щоби не забирати час у вас і чи варто мені звертатись в інстанції без матеріалу: ітак

♦ 1 - я знаю що в нього 7 похожих закладів і 1 головний де в нього офіс і де завідує його не офіційна дружина, це то про що згадувала вище Леся. ♦ 2 - знаю адрес де я працював і на разі рахуюсь там, тому що - я не влаштовував ніяких спорів, все було в межах етикету. ♦ 3 - я і правда підписував 1 листок а4, котрий прочитав повністю, і в ньому не було ні слова за стажування, деякі загальні умови і шось на рахунок техніки безпеки, но приблизно з 30 людей бо там 2 зміни, в ресторані на разі офіційно 2 людини бармен і кухар, це то що зазначив вище Денис. ♦ 4 Такіж люди як і я котрі більше чим півтори місяці очікують зарплатню. Але вони поділяються на дві групи: ті котрі звільнилися самі ,то взагалі до 2 міцяців очікують і получають кусками, ті котрі на нього працють получають аванс 3 і 18 з\п. а бувають і затримки як йому захочеться. ♦ 5 Є 2 журнали 1 у бугалтера котрий рахує всім дні і години, і другий де вже вказані пораховані значення такі як: ількість годин, сума грошей, ФІО і підписи тих хто отримав зарплату.

Ярослав (автор вопроса)

ЄДРПОУ можу взнати, офіціантам взагали нараховують гроші за годину по 17 це якщо працюють , а коли звільняться по 15 виплачують, там добре хіба шеф - кухарю, адміністратору по набору персоналу, і їй похожим людям, котрі крутяться біля нього. Скажіть чи мають мої матеріали шлях до розумної реалізації, бо то саме справжнє зміїне гніздо! навіть живі змії по співвідношенні булиб куда миліші.

При написании ответа используется разметка Markdown.