2404 дня назадАноним

в интернете предлагают работу обработать фото, где человек держит паспорт в руке. Есть 3 фото, на всех видна только одна рука. Нужно сделать так, чтобы он еще и держал в руке лист, где написан кокой то номер , законно ли это?

Все зависит от того как Вы будете свои дияния оформлять. Если никак- то в зависимости от ситуации это можно расценивать и как подделку информации

Без згоди власника цієї фото - незаконно, це порушення персональних даних особи. Відповідно до ЗУ "Про захист персональних даних": персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована; обробка персональних даних - будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, у тому числі з використанням інформаційних (автоматизованих) систем; згода суб’єкта персональних даних - добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди. У сфері електронної комерції згода суб’єкта персональних даних може бути надана під час реєстрації в інформаційно-телекомунікаційній системі суб’єкта електронної комерції шляхом проставлення відмітки про надання дозволу на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, за умови, що така система не створює можливостей для обробки персональних даних до моменту проставлення відмітки.

~= А Д В О К А Т =~

Многое зависит от того, что нужно узнать и понимать зачем это делается. Но "узнать" вовсе не означает поверить кому то на слово.

При написании ответа используется разметка Markdown.