2406 дней назадАноним

Чи може учень без дозволу вчителя робити відеозйомку уроку або його частини чи проводити аудіозапис на мобільний пристрій з метою поширення чи обговорення в мережі або в компанії батьків.

Наталя

Дякую за відповідь!А якщо відео з порушеннями вже знято і певна річ вчителя не давали дозволу на відеозйомку його можна викласти в інтернет ,щоб хтось відреагував ?

~= А Д В О К А Т =~

В інтернет - стрьомно. Можуть звинуватити вас в розголошенні персональних даних, незаконному зборі інформації про особу тощо. А ось заяву в поліцію про злочин (з прикладанням копії запису) - можна. Зобов'язані будуть розслідувати і дати юридичну оцінку. Адже запис в принципі можна змонтувати, підробити тощо - тому все це правоохоронний орган має перевірити, вас допитати в якості потерпілого та інших. Буде рух, який надовго відіб'є охоту незаконно збирати гроші.

Наталя

Дякую за пояснення!!!А то в моїй ситуаціі виходить так:в звичайній сільській школі не зважаючи на карантин GOVID-19 з початком навчального року одразу з приходом дітей в школу почали збирати 200грн.на ремонт освітлення в класі,200 грн.на фонди класу,200 грн.на подарунок школі,А ще на зошити та різне господарське приладдя для класу і звичайно на камеру телефону дозвіл знімати про збирання коштів вчителі відмовляються.І куди звертатись та як вчинити і завдяки вашому поясненню зрозуміла.Дякую!!!

Наталя, звертайтесь зі скаргою до Департаменту освіти та в поліцію.

~= А Д В О К А Т =~

В "Департаменті" і так все знають, тому що вони скоріш за все "в долі" або все одно ініціюватимуть "кругову поруку" для "своїх".

Аноним

Доброго вечора.. .скажіть будь ласка чи має право вчитель приховано знімати дітей без згоди батьків на відео під час перерви????

~= А Д В О К А Т =~

Має право у громадських місцях (і всі мають право у цих місцях: вулиці, сквери, парки, коридори школи, класні кімнати, ліфти тощо ). А в негромадських місцях (де немає вільного доступу будь-кого) - не має права ніхто без дозволу об'єкта зйомки (туалетні кімнати, приватні квартири, номери готелів, інші приватні приміщення тощо).

Ігор

Чи має право учень приховано вести аудіозапис уроку, та потім батьки використовувати запис для шантажу. Прошу дати роз'яснення та посилання на закони.дякую

~= А Д В О К А Т =~

Тут тільки коротко - всі мають право знімати в громадських місцях чи вести аудіозапис також. Детальніше - при персональному діалозі, так як надалі варіантів розпорядження в правовому полі може бути різноманітно.

При написании ответа используется разметка Markdown.