2372 дня назадАноним

доброго дня! в мене така ситуація, мою доньку вдочерив новий чоловік моеї колишньої дружини! скажіть на яку статтю сімейного кодексу мені посилатися для звільнення мене від сплати аліментів?

вы все равно обязаны платить алименты , даже если ваш ребенок усыновлен .

~= А Д В О К А Т =~

Після 18 (чи 23 при навчанні) років само "пройде".

Не пугайте человека. Стаття 232. Правові наслідки усиновлення

  1. З моменту здійснення усиновлення припиняються особисті та майнові права і обов'язки між батьками та особою, яка усиновлена, а також між нею та іншими її родичами за походженням.

При усиновленні дитини однією особою ці права та обов'язки можуть бути збережені за бажанням матері, якщо усиновлювачем є чоловік, або за бажанням батька, якщо усиновлювачем є жінка.

  1. Якщо після смерті одного з батьків дитини або розірвання шлюбу з особою, визнаною судом недієздатною, другий з батьків дитини вступив у повторний шлюб і його дружина, чоловік у повторному шлюбі бажають усиновити дитину, баба, дід дитини з боку того з батьків, хто помер або визнаний недієздатним, рідні брати, сестри дитини мають право подати до суду заяву про збереження між ними та дитиною, яку усиновлюють, правового зв'язку.

{Абзац перший частини другої статті 232 в редакції Закону № 524-V від 22.12.2006}

Суд розглядає таку заяву одночасно із заявою про усиновлення і задовольняє її, якщо це відповідає інтересам дитини.

  1. З моменту усиновлення виникають взаємні особисті немайнові та майнові права і обов'язки між особою, яка усиновлена (а в майбутньому - між її дітьми, внуками), та усиновлювачем і його родичами за походженням.

  2. Усиновлення надає усиновлювачеві права і накладає на нього обов'язки щодо дитини, яку він усиновив, у такому ж обсязі, який мають батьки щодо дитини.

  3. Усиновлення надає особі, яку усиновлено, права і накладає на неї обов'язки щодо усиновлювача у такому ж обсязі, який має дитина щодо своїх батьків.

и что вы этим хотели сказать своими словами?

что с момента осуществления усыновления прекращаются прекращаются имущественнын права и обязанности между биолигическим родителем и ребенком

а как ст.166 СКУ!? прав на ребенка не будет в плане участия в вопросах воспитания ребенка, при єтом обязанности в отношении ребенка сохраняются, относительно содержания.

Нет, не сохраняются. Вы путаете лишение родительских прав и усыновление. В случае усыновления права и обязанности родителя приобретает усыновитель. А усыновленный даже наследовать по закону не может в случае смерти своего биологического родителя. И вообще, что в фразе "припиняються особисті та майнові права і обов'язки між батьками та особою, яка усиновлена" ускользает от Вашего понимания?!

Согласна, была неправа)))

Все в порядке, все мы учимся, причем непрестанно - наша профессия обязывает)))

При написании ответа используется разметка Markdown.