2391 день назадСергiй

Пiд час робочого дня мене керiвник атомноi станцii звинуватив в тому , що я виклав в мережу iнтернет свiтлину та коментар пiд своiм акаунтом у фейсбук провокативного характеру та через адмiнiстрацiю цеху почався тиск на мене.У вiдповiдь на це я пояснив,що виконував трудове розпорядження i в мережi iнтернет не заходив i нiчого не викладав.Написав пояснюючу,на прохання керивника цеху видалив цей пост i пояснив ,що акаунт могли зламати та вiд мого iменi написати,або паралельно зайти з мого компютера в помешканi де проживаю.Менi не вiрять,думаю що звiльнять за те ,що в робочий час займаюсь справами не повязанi з виробництвом. Що менi робити,як дiяти далi?

Поки не звільнили, продовжуйте працювати, якщо порушують ваші трудові права, зверніться із заявою про це в державну інспекцію праці або до комісії з трудових спорів підприєства. Якщо буде наказ про звільнення, його на протязі місяця можна оскаржити до суду.

Сергiй (автор вопроса)

Якi права були порушенi керiвником

Сергiй (автор вопроса)

Чи вправi я поскаржитись в прокуратуру?

Можна і в прокуратуру, але перевірку дотримання законодавства про працю проводить державна інспекція праці, можете одночасно у дві установи звернутися.

А що керівник станції робив в робочий час в фейсбуці, якщо він її побачив. І не зрозуміло що за тиск та в чому його прояв. Окрім того, працівники окрім обідньої переви мають також кожен час відпочивати 15 хв. вірогідніше за все світлина лише підстава щоб розпочати процес Вашого звільнення і я взагалі не розумію що за пояснювальну та за для чого Ви писали. Ви запитайте в керівника чому він Вас хоче звільнити?

~= А Д В О К А Т =~

Як "чому?" Як звичайно, напевно є інші "свої" люди на це "хлібне" місце аж в атомній цілій станції, які будуть більш "вдячні" і потрібно звільнити місце для цієї мети і так можна чинити навіть періодично. А причину можна знайти по ходу як не ту, то іншу. Зверніться за захистом в профспілку додатково до вищевказаного та грозіться активно захищатись в судах - може відстануть. Пояснювальну краще було писати з юристом, а не зараз шукати юриста. Тепер шукайте бувалого адвоката для майбутнього судового процесу.

Сергей (автор вопроса)

Зняли з мене розпорядженням зам.ген.директором АЕС 100% премии за жовтень без фактiв i доказiв.Фактом був скрин ,що я постив у ФБ.А в пояснюючий я писав,що можливо була зламана сторiнка,або запостили з домашнього компютера.Пояснюючий не повирили,раз це твоя сторинка,це ти.Премию зняли без узгодження профспилки.За рiк три рази без премii. Я спивзасновник громадськоi органiзазii,блогер,в опозиции проти генерального директора АЕС i його сина депутата,яки хочуть прибрати пiд себе мiсто

Наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності (догана) можна оскаржити.

При написании ответа используется разметка Markdown.