2383 дня назадАноним

Здравствуйте, у меня при трех свидетелях специально с рук выбили телефон и он разбился , этот человек не совершено летний и не с благополучной семьи . Цена телефон 6000грн. Какие мои действия должны быть?

заява до міліції та стягнення вартості з батьків через суд

На підставі заяви в поліцію обов*язково має бути притягнення батьків до адмін. відповідальності за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей і на підставі цього Ви вже в цивільному порядку можете отримати відшкодування чи добровільно, чи через суд.

Згідно ч. 1 ст. 1166 ЦК України, майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала. Шкода, завдана малолітньою особою (яка не досягла чотирнадцяти років), відшкодовується її батьками (усиновлювачами) або опікуном чи іншою фізичною особою, яка на правових підставах здійснює виховання малолітньої особи, - якщо вони не доведуть, що шкода не є наслідком несумлінного здійснення або ухилення ними від здійснення виховання та нагляду за малолітньою особою — ст. 1178 ЦК України.

А свидетели хоть совершеннолетние?

свідків всеодно встановлює та опитує у встановленому порядку поліція.. ..

При написании ответа используется разметка Markdown.