2385 дней назадАноним

Якщо до відома працівника не доведено під розписку зміст його посадової інструкції, то як застосовувати до нього які-небудь стягнення, передбачені трудовим законодавством за невиконання або неналежне виконання трудових обов’язків? акт про відмову складено.

~= А Д В О К А Т =~

Крім посадової інструкції можуть бути загальні вимоги, передбачені КЗпП, іншим трудовим законодавством (які можна застосовувати без доведення під розписку), або наказами, розпорядженнями, які були доведені під розписку. Потрібно знати конкретику - на загальне питання - загальна відповідь, яка малокорисна.

Аноним

Якщо не підписану посадову інструкцію працівником ввести в дію наказом. То чи можна після цього застосовувати будь які стягнення за невиконання або неналежне виконання обовязків передбачених такою посадовою інструкцією?

Леся Целикова 0505542573

Посадові інструкції затверджуються керівником та вводяться в дію наказом по підприємству. Працівника при прийнятті на посаду ознайомлюють з такою посадовою інструкцією. Не зрозуміло про які саме стягнення йде мова і які стягнення можуть бути в посадовій інструкції які б не були передбачені законодавством та колективним договором. Для надання більш точної відповіді потрібно розуміти ситуацію та бачити безпосередньо документи, Можливо ви підписали наказ про прийом на посаду в якому зазначено, що Ви з посадовою інструкцією ознайомились, документів ніхто не бачить то й відповідь точну надати неможливо.

потрібно більше інформації, за що саме та як Ви хочете покарати, а в наказі, якщо ним будете визначати підставі для дисциплінарного стягнення, теж потрібен підпис працівника про ознайомлення

Аноним

починаючи з прийнятті на роботу і протягом 3-х років працівник працював без посадової інструкції зараз розробили її та затвердили і надали працівнику на ознайомлення, він відмовляється ознайомитись з нею під підпис на що склали відповідний акт (причина відмови кваліфікаційні вимоги, він працює на 1 категорії, а у вимогах написано не менше 3 років стажу 2категорії- в нього нема відповідного стажу.хоча працював працівником без категорії а потім зразу на посаді 1 категорії). Якщо ми введемо зараз в дію наказом дану посадову, то чи можна буде притягнути працівника до відповідальності у разі невиконання якогось із пунктів такої посадової

Если Вы введете инструкции- это не значит что сотрудник с ними ознакомился. И если в инструкции будет прописано ряд того что уже не выполняется- то Вы обязаны будете уволить этого человека и Выплатить ему компенсацию, поскольку Вы как работодатель изменяете условия труда ( категорию и требования к должности). Кроме того Вы обязаны не допускать сотрудника до работы, поскольку он не знает что ему делать и за что он отвечает. Притянуть к ответственности можно будет если человек будет ознакомлен. Кроме того инструкции не должны противоречить законодательству и коллективному договору.

При написании ответа используется разметка Markdown.