2377 дней назадСергій

доброго дня, юристи. підкажіть, якщо я уклав договір оренди ставка, хочу там розвести рибу, чи можу я закрити ставок від користування іншими людьми (купання, і т.д.)? Згідно із ч.5,6 ст.51 ВКУ, водні об'єкти надаються в користування на умовах оренди без обмеження права загального водокористування, крім випадків, визначених законом. Орендарі водного об'єкта зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо). Згідно із ч.9, заборона загального водокористування водними об'єктами, наданими в користування на умовах оренди, та їх нецільове використання є підставою для розірвання договору оренди. НО, відповідно до ч.1 ст.68 ВКУ, на водних об'єктах (їх частинах), які використовуються для промислового добування риби та іншого водного промислу або мають значення для відтворення їх запасів, права водокористувачів можуть бути обмежені в інтересах рибного господарства та водного промислу. чи є різниця між орендарем та водокористувачем та чи маю я право обмежити користування іншими людьми?

~= А Д В О К А Т =~

По суті в даному контексті немає різниці - ви повинен це все забезпечити (можливо частково відгородити, а не повністю), а вже тоді розводити рибу. Щоб було повноцінне "рибне господарство", яке "промислово добуває рибу" і т.д. - зареєструйте краще юридичну особу (ТОВ чи ін. форми підприємство), а не ФОП, як очевидно зараз є, тоді вашим юристам і вам буде легше підвести ситуацію саме під ч. 1 ст. 68 ВКУ щоб не було конфлікту з ін. статтями ВКУ. Є й інші важливі фактори щодо забезпечення ваших інтересів. А так як є - виглядає БЛІДНО.

Права не маєте відгородити від користування, а в подальшому, даний випадок відгородження може слугувати привідом для розриву договору оренди.

При написании ответа используется разметка Markdown.