2369 дней назадАноним

Допоможіть та порадьте.

подарувати свою частку брату а він вам за неї гроші, якщо не хоче то ви викупіть його частину а тоід продасте всю квартиру... "подарувать" іншій особі, а вона вам гроші тоді згода брата не потірбна. Або запропонувати брату викупить вашу частку , якщо відмовиться то тоді можете продавати іншим особам.

Або здавати свою частку в оренду, якщо є спір щодо частки то виділити її в натурі через суд , або розділити добровільно в нотаріуса...

Якщо зможете зібрати відомості про те, що він мешкає у РФ та має там у властності житло, тоді ст.365 ЦК України: Право особи на частку у спільному майні може бути припинене за рішенням суду на підставі позову інших співвласників, якщо: 1) частка є незначною і не може бути виділена в натурі; 2) річ є неподільною; 3) спільне володіння і користування майном є неможливим; 4) таке припинення не завдасть істотної шкоди інтересам співвласника та членам його сім'ї. 2. Суд постановляє рішення про припинення права особи на частку у спільному майні за умови попереднього внесення позивачем вартості цієї частки на депозитний рахунок суду. А потім продавайте квартиру вже як повнстю свою.

Аноним

365 не прокатит - часть не является незначительной.

Леся Целикова 0505542573

Никак и ничего Вы не сделаете если он против. Он собственник такой же как и Вы и имеет такое же право на эту квартиру как и Вы. Только договариваться что бы он выкупил Вашу часть.

Аноним

Ну почему же?! Может предложить выкупить свою часть, брат откажется и продать третьим лицам, соответственно потеряв некоторую сумму. Или тихо и спокойно продолжать пользоваться квартирой самому или сдать в аренду.

Леся Целикова 0505542573

Вопрос был задан как разменять, а не что делать, да и в аренду сдать официально тоже не совсем возможно- поскольку нет разрешения второго владельца, разве что без договора сдавать, т.е. подпольно и не легально, как сейчас многие и делают.

При написании ответа используется разметка Markdown.