2360 дней назадАноним

минув рік з часу вилучення водійського посвідчення чи обовязково перездавати- це ніби отримання по новій з усіма затратами грошей часу

Насколько мне известно, то необходимо пересдать теоретический и практический экзамен. Для этого Вам необходимо явиться в сервисный центр МВД и узнать более подробно и за список документов, необходимых при себе, и порядок пересдачи.

Аноним (автор вопроса)

Красно дякую

~= А Д В О К А Т =~

Повернути водійське посвідчення вимагає від водія знання закону.

Якщо протягом тримісячного строку суд не розглянув справу чи не виніс рішення про позбавлення вас права керування авто, ви маєте звернутися до поліції із заявою щодо повернення документа. У тому випадку, якщо рішенням суду на вас було накладено грошове стягнення, доведеться спочатку сплатити штраф.

За умови пред’явлення квитанції про його сплату поліцейські мають повернути ваше посвідчення. Віддати права поліцейські зобов’язані і після пред’явлення вами судового рішення про закриття справи.

Щоб отримати назад свої права потрібно надати: тимчасовий дозвіл на право керування автомобілем; копію судової постанови; копію квитанції про оплату штрафу. Якщо ж суд прийняв рішення про накладання адміністративного арешту, необхідно також надати довідку про відбуття арешту.

Якщо ж суд через позбавив водія права керувати автомобілем, то у такому разі після того, як термін позбавлення права закінчиться, доведеться успішно здати іспити, щоб знову отримати права.

Проте навіть у випадках винесення судом рішення не на вашу користь була можливість згідно ст. 294 КУпАП апеляційно оскаржити рішення суду. Але задля того, щоб сформувати правильну стратегію оскарження такого рішення, краще було б звернутись за допомогою до адвоката. Проте у вашому випадку таку можливість не було використано.

Тепер можна ще раз подякувати. 8-)

При написании ответа используется разметка Markdown.