2357 дней назадАноним

Доброго дня. Колишня дружина написала звернення у виконавчу службу що я є боржником по аліментам, хоча на справді, це не відповідає дійсності, чи є відповідальність за такі дії?

виконавча проводить дії лише на підставі виконавчих документів, просто заява не буде прийнята

Аноним (автор вопроса)

Там вже відкрили виконавче провадження, я сьогодні приніс квитанції про те що я не є боржником. Вони додали квитанції до справи. Що будуть робити далі?

Леся Целикова 0505542573

Далі вивчать документи що Ви додали до виконавчої, і якщо в платіжних документах все правильно зазначено ( що кошти перераховані саме як аліменти, а не просто зарахування/перерахування на карту, є чітке зазначення від кого на кому і бажано щоб вказувалось і виконавче провадження) то зроблять перерахунок заборгованості, а їй напишуть відповідь що заборгованість відсутня. І Ви зверніться письмово до виконавчої що до надання довідки про відсутність заборгованості що до сплати аліментів. Нехай така довідка буде у Вас, щоб знову не прийшлось доказувати, але вже у поліції та в кримінальному провадженні що борг відсутній.

це означає, що є рішення суду, його потрібно переглядати чи оскаржувати, ініціювати це

Аноним (автор вопроса)

Рішення суду є. Мені суд визначив платити щомісячно 1500 грн. Згідно квітанцій, на сьогоднішній день, у мене немає заборгованості по аліментам. Мене просто хвилює те, чому тоді звертатися у виконавчу, коли все платиться?

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно більш детально розібратись, отримати сканкопії документів. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним (автор вопроса)

Ще у виконавчій питали мене чи колишня дружина підтвердить може підтвердити ті квітанції що я приніс. Нерозумію до чого це сказано було?

Аноним

Балаушко здесь уже есть сайт. Это не площадка для рекламы своего сайта.

думаю, в квитанціях немає призначення платежу, в такому разі потрібно "покарати" дружину гривнею, а саме, можна в судовому порядку стягнути з неї ті кошти, які вона не визнає аліментами, звертайтесь, розберемось детальніше, Ваші права можливо захистити

Аноним (автор вопроса)

Юлія Вікторівна, дякую за відповідь, щойно переглянув квітанції і там в призначенні платежу написано "Алименты" таких квітанцій 60 лисків і лише один платіж не має призначення платежу по тій причині, що це була квитанція терміналу айбокс, тобто все в порядку. Мені повезло, я інтуітивно вписував при кожному платежу через приват 24 в призначенні платежу, слово "Алименты".

тоді вперед з квитанціями до виконавчої, робите супровідний лист, де перераховуєте всі КОПІЇ квитанцій, які надаєте, на Вашому екземплярі супроводу отримуєте відмітку виконавчої про отримання

до речі, якщо там рішення винесено за період, за який квитанції, тоді не пропустіть 10 строк (у Вашому випадку поновлення строку буде з дня, коли Ви дізнались про наявність викон. провадження) про перегляд заочного рішення, бо виконавча може не закрити провадження, адже, є рішення суду

Аноним (автор вопроса)

Якшо не закриють провадження то що буде?

буде виконання згідно рішення суду і наявного виконавчого листа, наскільки я розумію, час йде на лічені дні, не втрачайте даного часу, бо втратите процесуальну можливість вплинути на ситуацію

Аноним (автор вопроса)

Квитанції вже у них. Я ще вчора їм приніс, вони приєднали їх до справи. Якшо боргу згідно квитанцій нема, то провадження мають закрити.

я ж кажу, не факт, якщо квитанції датовані ДО рішення суду

Аноним (автор вопроса)

Аліменти я почав платити одразу після рішення суду, відповідно і квітанції датовані після рішення суду. Рішення суду було 28.02.16, аліменти я почав платити з наступного місяця, тобто з 03.16

~= А Д В О К А Т =~

Перевірте щоб ваші квитанції не були умисно загублені в ході процесу (зацікавленим виконавцем чи ще десь), а то нічим потім не доведете, що оплачували... Бажано б було з них копії хоча б зняти для себе - так легше їх відновлювати, якщо загублять оригінали. Уявіть собі, якщо хтось забажає вам нашкодити - просто скаже що не було ніяких квитанціїй від вас отримано - і чим доведете протилежне?

Леся Целикова 0505542573

І ще одне, якщо Вам призначені аліменти в твердій грошовій валюті, по починаючі з травня 2016 року, Ви щомісячно повинні були сплачувати не лише 1500 грн, а ще й індексацію аліментів, тобто в 11 місяці 2017 року,як приклад за умови що перший місяць нарахування ( саме нарахування, а не сплати аліментів) є березень 2017 р., Ви повинні сплатити 1500+294 грн., за 10,2017 відповідно 1500+294, а за 08,2017 1500+240грн. Якщо Ви не сплачували індексацію то її може нарахувати виконавець навіть за власним бажанням (перелік підстав є в законодавстві), і у Вас знову буде недоїмка. Більш точну суму можливо розрахувати лише знаючи перший місяць нарахувань аліментів згідно рішення суду і скоріш за все це місяць подачі заяві до суду. Отже враховуйте індексацію при сплаті аліментів.

Аноним (автор вопроса)

Анатолій Михайлович, у виконавчу я предявив копії а не оригінали.

Аноним

Леся Кондратенко доброго вечора. У рішенні суду не йде мова про індексацію, подача заяви до суду була 10 місяця 2015 року, потім судові засідання перекладались і тягнулись аж до 2 місяця 216-ого року а точніше 28 лютого було остане засідання і рішення суду. починаючи з 03 місяця 2016-ого року, я почав платити аліменти враховуючи борг за період поки ми судились, тобто з дня подачі заяви до суду, а саме 10 місяця 2015 року. Я сплачував лише тіло аліментів, тобто 1500 грн. Про індексацію покищо мені не казали ні слова. Моя колишня дружина предявляє через виконавчу мені борг за два роки починаючи з 10 жовтня 2015-ого року. На сьогоднішній день у мене є квітанцій на 36 000 грн, тобто за 24 місяці згідно квітанцій, у мене боргу нема. Що стосується індексацій, то я чесно кажучи не знав про це. Я правильно розумію я мав кожен місяць доплачувати 294 грн індексації чи то один раз на квартал?

Сплата аліментів призначається з часу подачі позову, тому суму аліментів ви зобов"язані платити з 10 жовтня 2015 року, індексацію ви теж маєте сплачувати, якщо добровільно не будете платити кошти за інфляційні витрати, боржник (ваша колишня дружина) може стягнути в судовому порядку.
Стаття 191 СК України: аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред'явлення позову, а в разі подання заяви про видачу судового наказу - із дня подання такої заяви. Ч. 1 ст. 2 ЗУ "Про індексацію грошових доходів населення":об'єктом індексації грошових доходів населення є розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі.

~= А Д В О К А Т =~

Кожного місяця індексація різна - її потрібно вираховувати помісячно...

При написании ответа используется разметка Markdown.