2328 дней назадАноним

Колишня дружина звернулася у виконавчу, що я богую їй горші за сплату аліментів, за майже два роки у розмірі 34000 грн. Виконавча також має намір арештувати спільне майно у розмірі зазначеного боргу. Виконавче провадження вже відкрито наскільки я розумію. Як тільки я про це дізнався, то приніс копії квитанцій (60штук) у виконавчу про те, що я сплачував аліменти і борг відсутній. Питання: чи може виконавець самостійно дати запит у банк, про дійсність копій? Чи мені самому потрібно звертатися у банк шоб вони роздрукували мені квитанції і поклали мокру печатку? Це коштувати ме мені 100 грн за штуку, тобто щоб роздрукувати оригінали квитанцій (60 штук), я повинен заплатити 6000 грн. Це божевілля.

Леся Целикова 0505542573

Оригиналы квитанций у Вас должны быть на руках если Вы платили, копии заверять зачем, принесите оригиналы исполнителю и пусть он с них копии сделает себе и сам их заверит.

Аноним (автор вопроса)

Леся Кондратенко, по указаному номеру я не могу к вам дозвониться. Как с вами связаться?

Аноним (автор вопроса)

Я розумію що оригінали у мене мають бути якшо я платив, але я платив через приват24 а він висилає квітанції в електронному виді на електронну почту, або з архіва можна підняти, і все одно такі квітанції треба друкувати і завіряти мокрою печаткою.

Виконавець може самостійно дати запит в банк, він наділений такими повноваженнями ЗУ " Про виконавче провадження" : п.3 ст. 18 ЗУ "Про виконавче провадження": виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право:

1) проводити перевірку виконання боржниками рішень, що підлягають виконанню відповідно до цього Закону;

2) проводити перевірку виконання юридичними особами незалежно від форми власності, фізичними особами, фізичними особами - підприємцями рішень стосовно працюючих у них боржників;

3) з метою захисту інтересів стягувача одержувати безоплатно від державних органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, посадових осіб, сторін та інших учасників виконавчого провадження необхідні для проведення виконавчих дій пояснення, довідки та іншу інформацію, в тому числі конфіденційну;

~= А Д В О К А Т =~

Він (виконавець) дати може, але не зобов'язаний, оскільки сам вирішує: давати чи ні. А його немала зараз зарплата від самозавантаження його себе роботою - не залежить, то нащо йому "старатись"?? Тому нічого він "давати" скоріш за все НЕ БУДЕ. Щоб досягти позитивного результату потрібно попрацювати юристу над складенням грамотних текстів необхідних декількох звернень - "всього лиш".

При написании ответа используется разметка Markdown.