2354 дня назадЮрій

Дім построєний мною - 1991р.являвся власником (село).Зареєстрований брак з бувшою жінкою-1993р. Розвелися 2013р.Як відбудеться поділ майна:(дім не приватизований, приватизовую дім на даний час 2017р.) в обох випадках? Земельна ділянка під будівництво приватизована на мене.

частный дом не приватизируется , а вводится в эксплуатацию. если у вас есть документ о вводе в эксплуатацию дома в 1991 году и его регистрация в БТИ , есть свидетельство о праве собственности на этот дом- то дом это ваша личная собственность и разделу не подлежит. если вы только сейчас будете документально его оформлять (делать документы на собственность) то это тоже ваша собственность. земля ваша личная собственность.

будинок ваша особиста власність і поділу не підлягає. Єдине що вам його потрібно узаконити через архбудконтроль, якщо будинок збудований до липня 1991 року то можна по спрощеній процедурі оформить. (довідка з сільради про рік побудови будинку, новий техпаспорт на будинок БТІ, і реєструєте його в реєстраційній службі(відділі реєстрації нерухомого майнв).....

~= А Д В О К А Т =~

Якщо бувша дружина в період шлюбу приймала участь в покращенні, ТАК, вашого будинку, то в цій частині може претендувати в суді на поділ цих покращень при розлученні або на грошову компенсацію за це ж саме. Але з 2013 року для неї вже сплинув 3-х річний строк позовної давності про це, то значить вона втратила таку можливість. Тому можете доофомляти через архбудконтроль спокійно.

Не можу погодитись із позовною давністю. Сплив починається з того дня, коли сторона дізналась про порушення її прав.

Юрій (автор вопроса)

Як зняти з реєстрації (виписати) в даному випадку.Проблема при оформленні субсидії (за кордоном,немає документів)

снять с регистрации через суд при наличии доказательств долгого отсутствия по месту проживания

~= А Д В О К А Т =~

Так вона і дізналась при розлученні. А коли ще? Через 100 років після розлучення спохватилась ділити "спільно нажите" непосильним трудом майно чи як?

Виписувати, так, "заочно" через суд без її присутносчті.

Аноним

Для субсидии не нужно обращаться в суд - пишите заявление, что гражданка .....по адресу....не проживает, подписываете у 2 соседей и просите назначить субсидию через комиссию - и весь фокус.

Юрій

Звернувся в суд з позовною заявою:акт обстеження на непроживання,довідка з місця проживання-склад сім'ї,копія свідоцтва на власність земельного наділу на будівництво,довідка з сільської ради-власник господарства з 1991р.свідоцтво про шлюб,свідоцтво про розрив шлюбу. Суд не задовільнив позов.Потрібно доказати,що я являюся власником цього дому (приватизувати) і тільки тоді маю право виписати (зняти з реєстрації).Як скласти позовну заяву в даному випадку? Дякую.

Аноним

Все правильно. Когда оформите право собственности - тогда и будете выписывать\прописывать и т.д. Какая позовна заява?!

Юрій (автор вопроса)

Тут не тільки субсидія,а і непроживання вже 6 років.

Юрій (автор вопроса)

ПОЗОВНА ЗАЯВА /про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням та зняття з реєстрації за місцем проживання/

Аноним

ЕЩЕ РАЗ: когда оформите СВОЕ право собственности. тогда и будете подавать иски. Пока не оформили - может не проживать еще 50 лет, выписать не сможете.

Юрій

Это понятно.Спасибо.

Юрій

Усім гарно дякую,справді потрібний людям сайт.

~= А Д В О К А Т =~

ПОЗОВНА ЗАЯВА /про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням та зняття з реєстрації за місцем проживання/ - означає, що мова йде не про приватизоване житло, а лиш про право проживання в неприватизованом у житлі.

При написании ответа используется разметка Markdown.