2351 день назадАноним

В 1993 році загальноосвітній школі 1-3 ступенів рішенням сільської ради було видано державний акт на 53 га для ведення підсобного господарства. Але станом на 01.11.2017 року акт до сих пір не було зареєстровано в книзі записів державних актів на право постійного користування. Акт відповідно було підписано головою сільської ради. Віідповідно ЗОШ 1-3 ступенів маючи акт на руках, уклала договір з ТОВ ( за місцем знаходження землі) на обробіток 53 га, за що заклад отримував орендну плату яка була встановлена в договорі. На даний час органами прокуратури проведено спец перевірку, документи вилучені відповідно до ухвали суду. Хто винен у цьому випадку та чи дійсно заклад вчиняв протиправні дії? Чи дійсно це є самовільним займанням земельної ділянки, та хто повинен нести відповідальність у такому випадку?

Зі сторони ТОВ - це однозначно не є самовільним захватом і зі сторони школи теж. А правомірність видачі державного акту потрібно вивчати, зокрема потрібно вивчати первинні документи, які були підставою для видачі державного акту.

Аноним (автор вопроса)

зараз ведеться досудове розслідування за статею 197.1 ККУ . (Державний акт видано середній школі для ведення підсобного господарства 17.06.1993 року.! та рішення сільської ради " Про виділення земельної ділянки середній школі для ведення підсобного господарства" видано чомусь також 17.06.1993 року.) та й нажаль акт на право постійного користування який було видано учбовому закладу не було зареєстровано в книзі записів державних актів 1993 року!

~= А Д В О К А Т =~

Все одно досудове розслідування не змінить статус акта, навіть незаконного. Рано чи пізно це по суті все одно потрібно вирішувати у позовному порядку (у адміністративмому суді по КАС У)

Аноним (автор вопроса)

дякую за відповідь.

При написании ответа используется разметка Markdown.