2346 дней назадАноним

Скажіть будь ласка, чи може винести суд рішення про вселення в приватизовану квартиру мого брата, якщо приватизація на мене і 2-х моїх неповнолітніх дітей. Виселення брата відбулося шляхом рішення суду про непроживання брата в квартирі(тоді ще не приватизованій) більше 6 міс. і більше. Брат подав аппеляційну скаргу з запізненням, коли я взнала про аппеляцію, документи на приватизацію квартири вже були в мене на руках.Дякую.

  1. факт приватизації не впливає на право проживання/користування квартирою і вселення якщо ви чинили перешкоди брату...... 2.якщо строк на апеляційне оскарження пропущено то брату потрібно його поновити і подавати апеляцію (як правило це в одній скарзі апеляційній).
  2. якщо виселення чи виписка його відбулась судом з порушенням і суд скасує те рішення А в цей час ви приватизували квартиру тільки на себе і дітей БЕЗ брата то вигравши суд про не законне виселення виписку він може оскаржуввати через суд і саму приватизацію квартири , так як він теж має приймати в ній участь(якщо раніше не використав таке право в іншій квартирі) і мати свою частку....якщо на її момент був там прописаний!!!!
Аноним (автор вопроса)

До смерти батька брат не спілкувався з нами і не виявляв ніяких намірів проживати з нами. Доглядала, хоронила батька я, квартиру оплачувала також я і при житті батька і після, хоча він був прописаний. Я виписала брата за рішенням суда першої інстанції, а потім вже приватизувала квартиру. Рішення було винесене згідно наданих доказів про його не проживання в квартирі( акт не проживання з соц. відділу, акт не проживання з ЖКО). Документи на приватизацію отримала в серпні місяці, а про аппеляцію дізналася у вересні, про наміри на аппеляцію не знала. Аппеляційний суд по незрозумілим причинам виніс рішення на його користь, про право на жил.площу, а як бути з приватизацією? Чи має він право на прописку без моєї згоди?

имеет, и приватизацию вашу можно при его желании спокойно отменить

~= А Д В О К А Т =~

Якщо апеляційний суд вчинив рішення, то воно є основним в даний час. Оскаржуйте його в касаційну інстанцію, оскільки надалі брат справді явно буде скасовувати вашу "одноосібну" приватизацію також через суд і в кінці-кінців отримає по рішенню суду у власність половину квартири (а інша половина залишиться за вами). Чому ж ви так гаєте час? Де "вересень", а де теперішній "майже грудень"? Три місяці упущено від важливого рішення апеляції, а чому ?? Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним (автор вопроса)

Аппеляція відбулася тільки 16.11.2017, чекаю рішення суду, щоб побачити на чому зосновано таке рішення, так як я надала усі підтвержуючи бумаги, що брат не проживав з підписами сусідів і актами, а брат жодної яка б пояснювала його не проживання в цій квартирі на пртязі всього часу, а це більше 10 років.

~= А Д В О К А Т =~

Так у вас ще є можливість оскаржити в касаційну інстанцію - не упустіть її.

Аноним (автор вопроса)

Дякую, спробую. А то взагалі заплуталась в законах, начебто згідно закону про втрату права на жил.площу все вірно, а в реалії все навпаки...

При написании ответа используется разметка Markdown.