2343 дня назадМихайло

Що означає "ПРАВОМОЧНИЙ СКЛАД РАДИ" в пункті 1-му ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" (вказує що 2/3 спискового складу ради. Згідно нашої чисельності виборців ЗУ "Про вибори депутатів місцевих рад" передбачає 26 депутатів спискового складу. ради. То що таке ПРАВОМОЧНИЙ ??

~= А Д В О К А Т =~

Очевидно тут йдется про кворум (мінімальна кількість, яка достатня для прийнїття рішень), адже не завжди 100 % присутні.

Михайло (автор вопроса)

Так-так, Анатолію Миколайовичу, Ви маєте на увазі саме КВОРУМ, щоб ніхто потім не ставив претензії, що рішення приймалися без присутності інших громад, без їхніх представників (депутатів, які законно вибрані але не присутні на пленарному засіданні сесії (ради). Дякую.

Михайло (автор вопроса)

Але то не те. Мінімальна кількість для прийняття рішень - в нашому випадку треба всього 14 депутатів ( 50 % + 1 депутат). Це є й достатня кількість голосів для прийняття рішення. А ПРАВОМОЧНІСТЬ - тоді коли в залі присутня кількість в 2/3 спискового складу. Щоб максимальна кількість бачила і чула про що йдеться на сесіях. Села й так відірвані і віддаленістю від центру ОТГ, та ще як почнемо голосувати і виділяти на різні програми кошти, землі - люди потім цього не зрозуміють. Бо без них все вирішувалося. КВОРУМ - потрібен на кожній сесії. Голова спорить, що нема коли...

~= А Д В О К А Т =~

Якщо не буде КВОРУМУ, то рішення легко можуть бути скасовані, як незаконні (через суд). То який зміст у таких рішеннях, якщо у будь-який час їх можливо скасувати - лише знайтись кому подати позов до суду ??

При написании ответа используется разметка Markdown.