2343 дня назадВікторія

оплату за централізоване опалення впродовж 12 місяців, а фактично розраховувалися з ЖЕКом, а коли вийшли з ЖЕКу з "Київенерго" лише 6 місяців, тобто в оплювальний період..У висновку аудиторської компаніїї привласнення колективних коштів становить 610 000 грвень.Це притому, що булли відсутні документи на 47 місяців та не були передані кнтги нарахувань в паперовому та електронному вигляді.Я вважаю, що треба звертатися з заявою0повідомленням про кримінальне правопорушення в районну поліцію. Буду дуже вдячна за відповідь!

Аноним

Для начала разъясните: как аудиторская компания сделала выводы о присвоении средств, если бухгалтерская документация отсутствует?

Відповідальність за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем передбачено ст. 191 КК України, а ч.5 ст. 191 КК України передбачає відповідальність за дії, зазначені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, -

караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відповідно до п. 4 Примітки до ст. 185 КК України у статтях 185-187 та 189-191, 194 цього Кодексу в особливо великих розмірах визнається злочин, що вчинений однією особою чи групою осіб на суму, яка в шістсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину. Згідно з ”Перехідними положеннями” Податкового кодексу (п.5 підрозділу 1 розд.ХХ), якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то для цілей їх застосування використовується сума в розмірі 17 грн., крім норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної пп.169.1.1 п.169.1 ст.169 розд.IV цього кодексу для відповідного року. Відповідно до ст.169.1.1. ПК України соціальна податкова пільга на 1 січня звітного податкового року для будь-якого платника податку дорівнює 50 відсоткам розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць). Згідно ч.1 ст. 7 ЗУ ”Про державний бюджет України на 2017 рік” установити у 2017 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2017 року - 1544 гривні, з 1 травня - 1624 гривні, з 1 грудня - 1700 гривень.

Аудиторская компания уже следственный орган? Почти за 4 года отсутствуют документы и аудиторы делают выводы. Если все так плохо было, чего ж все молчали все это время? Человек не виновен пока судом не доказана его вида и меру пресечения вины определяет суд. Суд и только суд может определить были ли те факты на которые Вы посылаетесь. Если Вы считаете что есть правонарушение- пишите заявление и в ходе уголовного дела уже разбирайтесь кто прав и кто будет возмещать данную сумму денежных средств.

~= А Д В О К А Т =~

Звертайтесь у поліцію - при потребі буде призначена відповідна експертиза, проведені інші слідчі дії.

Аноним

Автору вопроса: вас ждут подводные камни и туманная перспектива.

При написании ответа используется разметка Markdown.